Societat

Al·legacions al permís ambiental d’Hinojosa a Sarrià

L’Ajuntament recull les queixes veïnals en el que és “un pas més” perquè la Generalitat s’adoni del “malestar”

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va presentar ahir al matí al·legacions a la renovació de l’autorització ambiental a la fàbrica de paper Hinojosa que la Generalitat va aprovar el 19 de desembre. L’alcalde del municipi, Narcís Fajula, ho considera “un pas més” perquè la Generalitat tingui constància del “malestar veïnal” i reconsideri la resolució. Fajula va presentar el paquet de queixes veïnals ahir a la seu de la Generalitat a Girona acompanyat d’altres representants municipals i de càrrecs electes d’Esquerra a la demarcació.

La problemàtica amb la paperera Hinojosa va començar fa tres anys, quan els veïns van organitzar-se en plataforma per denunciar les pudors i les olors que generava l’activitat de la fàbrica. Fajula va explicar que l’Ajuntament “ha intentat fer tot el possible” per mitigar-ho. Tot i que a l’hivern no hi ha “tanta incidència de pudors”, segons va assenyalar Narcís Fajula, amb l’arribada de la calor, els mesos d’estiu, la situació “empitjora”.

A partir d’aquestes al·legacions recollides, una vintena de queixes dels veïns en els darrers dos mesos, el consistori de Sarrià de Ter espera que no passi igual que en la resolució de l’autorització ambiental, en la qual la Generalitat va desestimar les mesures que feien referència al tancament preventiu de la planta o a la seva clausura per la proximitat amb els habitatges. L’informe d’aprovació inicial va concloure que aquestes mesures no eren pertinents, però va instar la paperera a “desenvolupar un pla per minimitzar les pudors i els sorolls i a complir les condicions fixades a les ordenances municipals”. L’Ajuntament vol que “es reconsideri la proposta de resolució” perquè sigui “el màxim de restrictiva possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar