Societat

La Generalitat col·laborarà perquè hi hagi un nou centre per a la gent gran a Lloret

El govern assumirà el cost de part de les places

El secretari d’Afers Socials i Famílies lloa que la residència assistida convisqui amb l’estada sociosanitària

La Generalitat de Catalunya acompanyarà l’Ajuntament de Lloret de Mar i hi col·laborarà en la construcció d’un nou centre per a la gent gran al municipi. El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, defensa que el model de residència assistida convisqui amb la llarga estada sociosanitària al municipi –com ja passa actualment–. I és bo que ho faci amb un complex “amb més aspecte de llar [d’avis] que d’hospital”.

La modernització del sociosanitari, que Junts ja havia admès que està “desfasat”, implica aclarir els termes de la col·laboració entre administracions. Iglesies és molt prudent i no vol avançar quantes places assumirà la Generalitat en el futur equipament tenint en compte que, a més, també intervé el Departament de Salut en la residència assistida. L’actual model lloretenc també és concertat.

Actualment, entre els carrers Vall de Venècia i Castell, al centre de Lloret, hi ha 63 places sociosanitàries, 24 de residència assistida i 15 d’hospital de dia. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) gestiona el centre sociosanitari des del 2002. El síndic de Lloret va criticar el servei d’àpats per als usuaris en la seva memòria del 2017.

Preparant la licitació

L’Ajuntament prepara la licitació perquè una empresa construeixi i gestioni durant un període llarg el futur complex, que se situarà en uns terrenys de 9.500 m² a Can Buch, a tocar el barri del Rieral. L’equip de govern necessita saber quina serà l’aportació de la Generalitat.

La necessitat de construir un nou edifici per a la gent gran és reconeguda per tots els grups polítics. L’equip de govern, de Junts i el PSC, s’ha reunit en dues ocasions amb responsables del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Iglesies va visitar les instal·lacions de l’actual hospital sociosanitari i els terrenys de Can Buch. La visita va tenir lloc a principis de mes, el dijous 6.

A Iglesies el van acompanyar l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; el primer tinent d’alcalde, Francisco Pastor; l’edil d’ERC a l’Ajuntament Albert Ferràndez; el gerent de l’empresa pública Sumar, Estanis Vayreda, i el gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Lluís Franch.

LA FRASE

El futur centre ha de tenir més aspecte de llar que d’hospital. No són pacients, són residents
Francesc Iglesies
SECRETARI D’AFERS SOCIALS I FAMÍLIES DE LA GENERALITAT

“Prioritat mitjana”

El secretari d’Afers Socials i Famílies afirma que en la programació del departament el nou complex sociosanitari de Lloret de Mar té una “prioritat mitjana”. Iglesies afirma que estudien quin és el model viable conjuntament amb l’Ajuntament i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). “L’equipament ha de ser una solució basada en unitats de convivència [amb residència assistida i estada sociosanitària].” Esmenta models recents com els del Prat de Llobregat o Ripollet com a casos semblants al de Lloret.

L’Ajuntament no ha inclòs cap partida en el pressupost del 2020 per a l’equipament, perquè l’alcalde, Jaume Dulsat, destaca que necessiten saber el tipus de concert amb la Generalitat. “No té sentit deixar una partida bloquejada de 100.000 euros quan aquests diners poden ser per a carrers o qualsevol altra inversió necessària.” Dulsat diu que l’Ajuntament està disposat a assumir part del cost de la inversió i incloure-ho en les clàusules de la licitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries