Societat

Barcelona aprova demanar la declaració de zona catastròfica pel Glòria i estima els danys en 23,6 milions

L’Ajuntament destinarà una primera inversió de 6,2 milions per arreglar el dic del Port Fòrum i altres reparacions urgents

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat demanar la declaració de zona catastròfica pel Gloria i estima els danys totals a la ciutat en 23,6 milions. També ha donat llum verda a algunes reparacions urgents. Així, es destinaran 5 milions al dic del Port Fòrum i 1,2 milions per fer reparacions a platges, paviments, instal·lació de cablejat elèctric i altres danys. “Aquestes obres no podien esperar, perquè els danys han sigut tan greus que necessitàvem actuar de forma molt ràpida”, ha indicat la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. El govern municipal es reunirà amb la delegació de l’executiu espanyol a Catalunya abans d’acabar el mes de març per acordar quina part finançarà l’Estat.

L’Ajuntament calcula uns danys de 4,5 MEUR en arbrat, 5 MEUR al Port Fòrum, 700.000 euros al Port Olímpic, 1 milió d’euros en semàfors i senyals de trànsit i 4 milions per desperfectes en centres educatius i altres instal·lacions municipals.

Sanz ha constatat que l’emergència climàtica no només afecta la salut, sinó que té també “greus impactes en l’economia”. “Costa diners, molts recursos públics”, ha continuat la tinenta d’alcaldia, que ha indicat que aquest factor haurà de tenir influència a l’hora de prendre decisions futures sobre infraestructures i urbanisme.

Per la seva part, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que del 30% de pèrdua de sorra que s’havia identificat fa unes setmanes pel Gloria, se n’ha pogut recuperar dues terceres parts. Les platges més afectades són la de la Nova Icària i la Nova Mar Bella. Es portarà més sorra, perquè l’últim cop que es va fer va ser el 2010. Les platges estaran preparades per a la temporada de bany, tot i que segurament no hi haurà exactament la mateixa superfície.

També s’han detectat danys a la duna de la platja de la Mar Bella i al diapasó, així com al de Bogatell.

Pel que fa als arbres, 82 van caure o van quedar molt malmesos, 146 van patir afectacions importants i 93 s’han pogut redreçar. És l’episodi que ha causat més danys des que hi ha inventari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona