Societat

La Generalitat de Catalunya invertirà més de 118 milions d’euros a les comarques gironines

El pressupost de la Generalitat per al 2020 incrementa un 27% les inversions a les comarques de Girona respecte als comptes del 2017

El nou pressupost de la Generalitat per al 2020 destinarà 118.208.033 euros a les comarques gironines, un increment del 27% sobre el pressupost del 2017, el que suposa una inversió de 156 euros per habitant. El 92,8% d’aquestes inversions anirà a càrrec dels departaments de Salut, Educació i Territori.

En la presentació dels nous comptes a la delegació de la Generalitat a Girona, el secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, va posar èmfasi en els quatre eixos generals d’aquest pressupost, que continua el seu tràmit parlamentari després de superar la setmana passada el debat d’esmenes a la totalitat. “El pressupost vol garantir la màxima qualitat institucional i dels serveis públics, la reducció de les desigualtats socials, de gènere i territorials del país, propiciar un creixement inclusiu apostant per la innovació, el coneixement i la dinamització econòmica i seguir un model de desenvolupament sostenible de zero emissions i residus”, va afirmar Castellanos.

El pressupost 2020 està orientat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i incorpora per primera vegada el càlcul de la despesa en infància i avança en la perspectiva de gènere. 

Deixar enrere l’austeritat

Un pressupost que deixa enrere l’austeritat, superant els nivells de despesa corrent del 2010 en 2.135 milions d’euros, i que eleva la inversió pública en 419 milions. Castellanos va destacar que “és el primer pressupost amb equilibri pressupostari i dèficit 0, el que permet revertir els ajustos pressupostaris, recuperar el pols inversor i anar reduint el nivell d’endeutament”.

Per comarques, aquest 2020 el Gironès rebrà 35.170.872,39 euros; la Selva, 23.621.138,78 euros; l’Alt Empordà, 13.546.807,52 euros; el Pla de l’Estany, 13.538.390,66  euros; el Baix Empordà, 11.715.082,60 euros; la Garrotxa, 11.691.357.38 euros, i el Ripollès, 9.936.923,59 euros.

Algunes de les partides a destacar a les comarques gironines són els 12,1 milions d’euros destinats a la millora de la seguretat de la carretera C-66 a la Garrotxa, els 5,8 milions per a l’adequació de l’eficiència energètica de la planta de residus de Campdorà o els més de 7,1 milions per a la construcció del nou institut de Vilablareix, el nou institut de Caldes de Malavella i l’ampliació de l’institut Josep Brugulat de Banyoles.

Més enllà de les inversions en projectes, el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, va voler destacar les despeses de personal: “Aquesta inversió més gran en el sector públic del nou pressupost, permetrà sumar 1.928 efectius de la Generalitat a la demarcació, 1.911 dels quals seran en els àmbits de la salut i l’educació”.

La Generalitat posa a disposició tota la informació al web:

gencat.cat/economia/pressupostos



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró