Societat

Peral va matar la seva parella perquè temia que si el deixava difondria fotos íntimes, segons l’acusació particular

Recorda que l’acusada va dir a l’exdona de la víctima que “a Espanya hi hauria d’haver pena de mort”

L’acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, va participar en l’assassinat de la seva parella, l’agent Pedro Rodríguez, perquè temia que si el deixava difondria fotos íntimes.

Així ho ha explicat l’advocat de l’acusació particular, Juan Carlos Zayas, el primer dia de la fase d’elaboració de l’informe final. Zayas també ha recordat un missatge que l’acusada va enviar “falsament indignada” a l’exdona de la víctima després que es trobés el cotxe calcinat amb el cadàver: “A Espanya hi hauria d’haver pena de mort” per castigar els responsables de l’assassinat.

Dirigint-se al jurat popular, Zayas els ha advertit que els dos acusats “en el pitjor dels casos en deu o vuit anys estaran passejant pel carrer” però “Pedro no tornarà a la vida real”. “No era més fàcil deixar-lo?”, s’ha preguntat Zayas sobre l’actuació de l’acusada, Rosa Peral, en relació amb la seva parella. Ha dit que “no podia” fer-ho perquè “no sap acabar amb les seves relacions” per la seva “psicologia” i perquè sense Pedro Rodríguez, que va ser l’únic suport que va tenir quan va haver d’anar al jutjat pel cas de la ’pornovenjança’ s’hauria sentit “aïllada” i “sola”.

Zayas també ha dit que no té “cap dada concreta” però que malgrat comprar per internet 50 tests d’embaràs “Peral no volia tenir fills amb Pedro mentre l’intentava enganyar anant a clíniques de fertilitat”. “Tinc aquest convenciment i crec que no m’equivoco”, ha dit. “No l’estimava en absolut i no deixava de ser una forma més de dir-li que les expectatives es complirien”, ha reblat.

L’Audiència de Barcelona ha limitat l’assistència al judici per motiu del coronavirus. A la sala no hi ha pogut accedir públic, ni tan sols els familiars dels acusats. Pel que fa als periodistes, només s’ha permès a les agències de notícies presenciar el judici des del balcó habilitat. Divendres una vocal del jurat popular va ser substituïda per tenir febre i aquest dilluns una altra no hi ha assistit per precaució en estar embarassada.

El judici, que s’ha accelerat amb motiu del coronavirus, continuarà aquest dimarts amb el segon dia dels informes, on intervindran les defenses, i la previsió és que dimecres es doni l’objecte del veredicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES