Societat

Les associacions dels Serrans acorden realitzar accions conjuntes a favor de la comarca

La Jornada de Desenvolupament Rural de Villar ha aprofitat per a fer un punt d'inflexió en les relacions associatives

Si hi ha alguna conclusió que se'n deriva de la celebració de la Jornada de Desenvolupament Rural celebrada al Villar durant aquest cap de setmana, és la voluntat de fer front comú a la problemàtica existent en aquesta comarca oblidada del País Valencià, pel que fa a temes culturals, socials de benestar, mobilitat, transport o infraestructures.

Les associacions reunides al voltant de la convocatòria realitzada pel Centre d'Estudis de la Serranía, a instància de l'Associació «Las Acublas», ha estat la de sumar esforços i potencialitats per tirar endavant amb alguna acció conjunta en benefici del benestar d'aquelles persones que hi habiten en aquest territori valencià.

Ja des del principi de la jornada, la mediadora intercultural vinguda en representació de la Conselleria de Ciutadania i Immigració, Souad El Hadri, va saber subratllar la necessitat d'aplicar responsabilitats compartides entre l'administració autonòmica i la ciutadania organitzada.

Tots els representants d'associacions assistents a la convocatòria, han coincidit en la necessitat de participar amb qualitat democràtica i propiciar a les localitats de la comarca un reglament que possibilite aquesta participació.

Oblit endèmic i persistent

E.C

No s'ha de ser massa espavilat per a detectar que hi ha moltes deficiències en aquesta comarca, i que algunes d'elles, esdevenen endèmiques. Segurament per això, el Centre d'Estudis la Serranía, ha sabut replegar el sentir de les associacions que incideixen sobre el territori des de diversos punts de vista i actuarà de catalitzador de les accions que s'hi proposen. D'entre el ventall de punts febles existents, hi ha el relacionat amb la carretera Villar Les Alcubles, que centrarà, d'ara endavant, la pressió ciutadana sobre l'administració autonòmica. Però aquest serà un primer pas que obrirà el camí a altres aspectes relacionats amb el benestar i la mobilitat.

Participar participant

E.C

El verb que ha estat més conjugant durant el desenvolupament de la Jornada de Desenvolupament Rural, ha estat el verb «participar». Segurament, serà aquest sentiment, el que banyarà tota l'acció social i cultural durant el segle XXI, superada com comença a estar, la democràcia representativa. Als Serrans ja s'ha vist la necessitat d'obrir camins de diàleg i de participació, tot i que encara hi ha massa resistència a la presència de la ciutadania organitzada en la vida municipal. Les associacions reunides a Villar, s'han adonat que amb aquest verb, pot obrir-se un nou període de millora en temps de crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Es duplica a l’Alt Empordà el nombre de diagnòstics d’AOS severa en sis anys

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT