Societat

El Govern reforça el servei 900-900-120 permanent d’atenció a dones en situació de violència masclista

El govern implementa noves mesures per evitar que no hagi cap dona desatesa malgrat el confinament

El Govern vol garantir l’atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament per l’emergència sanitària. Per això es reforça el servei 900-900-120 permanent d’atenció a dones en situació de violència masclista.

L’Institut Català de la Dona (ICD) oferirà en el web dones.gencat.cat informació actualitzada de com accedir als diferents serveis d’atenció d’altres departaments de la Generalitat i dels ens locals.

Donat aquest escenari, s’estan endegant mesures per facilitar a les dones en situació de violència masclista l’accés telefònic i telemàtic i per a què, malgrat que els serveis han alterat el seu funcionament pel que fa a presencialitat, també puguin ser ateses per una persona professional quan la situació ho requereixi.

L’estat de confinament derivat de la situació d’emergència sanitària pel COVID-19 provoca un impacte clar en les dones en situació de violències masclistes així com als seus fills i filles, especialment aquelles que pateixen situacions de risc.

Una situació excepcional de confinament, on la convivència és permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de conflicte i violència, de manera similar a les situacions de conflictivitat que es donen en períodes vacacionals, amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trobar suport de familiars, professionals, i altres recursos.

Alhora es produeix una situació de menys oportunitats per verbalitzar, compartir o demanar informació o assessorament als serveis, així com per denunciar.

Per tot això, el Servei 900-900-120, gestionat directament l’ICD, que és un servei central i una de les portes d’entrada a la xarxa de recursos, tindrà durant tot el confinament un pes més important pel que fa a l’atenció de les dones donat que és un servei telefònic que pot garantir l’atenció en qualsevol moment i hora del dia, també d’emergències.

També tindrà un paper més important, ja que centralitzarà i oferirà informació actualitzada de l’estat dels serveis de tota la xarxa d’atenció que depenen d’altres departaments de la Generalitat i administracions.

En aquest sentit, es reforça la comunicació i divulgació del 900-900-120, servei telefònic gratuït i permanent, per tal que arribi el seu coneixement a totes les dones que el puguin necessitar. Especialment en la seva modalitat de comunicació escrita, ja que el servei també atén a través de l’adreça de correu [email protected]. Aquest sistema pot ser més operatiu quan la dona es troba confinada amb l’agressor.

Es demana l’especial col·laboració de les persones de l’entorn, ja que si la dona no pot efectuar les trucades o escriure, siguin les persones de l’entorn les que estiguin amatents a la situació i es posin en contacte directament amb el servei 900900120.

Des de l’ICD es facilitarà puntualment, a través del web dones.gencat.cat i les xarxes socials institucionals, la informació sobre la resta de serveis operatius de tots els departaments de la Generalitat implicats i també els dels ens locals (SIAD) i de les entitats especialitzades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró