Societat

La fundació de Sor Lucía no pot parar

La Fundació del Convent de Santa Clara reparteix menjar a 1.600 famílies

Joves d’entitats i dels castellers de Manresa hi fan de voluntaris

La Plataforma d’Aliments de la Fundació del Convent de Santa Clara, al darrere de la qual hi ha la monja Lucía Caram, treballa en una situació d’emergència per poder dur menjar a 1.600 famílies de Manresa, majoritàriament usuàries dels serveis socials. Però per la situació d’alarma per culpa del coronavirus molta gent s’apropa a les portes de la fundació per demanar menjar, moltes d’aquestes persones estan en llista d’espera dels Serveis Socials, i algunes, segons explica Sor Lucía, “no tenen hora fins al mes d’abril”. A totes els han donat menjar i productes de primera necessitat i, s’intueix, la demanda d’ajuda no acabarà en un futur immediat. “No podem tancar de cap manera”, assegura la monja activista.

Aquests dies de confinament, en què els voluntaris treballen en les més estrictes mesures de seguretat i els usuaris han de fer cues controlant les distàncies i sense tenir contacte físic, la plataforma munta lots i carros plens de menjar en els quals intenta posar productes frescos, molt necessaris perquè molts dels demandants s’han quedat sense els menjadors socials als quals van habitualment. En aquest sentit, Lucía Caram fa una crida a tothom que els pugui fer arribar productes frescos a través del web Fundaciodelconventdesantaclara. “Necessitem fruita, verdures, llet, pollastre i ous”, manté. També assegura que davant les circumstàncies actuals també estan repartint “productes d’higiene i bolquers per a infants”.

“Aquesta situació d’alarma la gent més pobra la viu amb una gran angoixa. Ells no poden anar al supermercat, no poden anar al menjador on van habitualment perquè està tancat i, per contra, també tenen els fills a casa, per això nosaltres hem decidit reforçar el nostre banc d’aliments, per donar-los suport i muntar un pla de xoc”, explica Lucía Caram, que veu amb impotència “com els més pobres pateixen sense esperança”.

Assegura que han demanat als voluntaris habituals de més de seixanta anys d’edat i que tenen un perfil de risc que es quedin a casa i han agafat voluntaris més joves, que tenen menys risc. “Ara mateix, als voluntaris de la fundació, de menys de 40 anys, s’hi han afegit més voluntaris joves de l’Esbart Manresà, de la colla castellera els Tirallongues i de la colla castellera Penjats del Campus de Manresa”, explica. Es tracta d’una veritable demostració de solidaritat dels veïns i entitats de Manresa. A part, al convent de Santa Clara, on viuen sis monges, “hi ha cinc persones acollides de Veneçuela, Ghana i Navarra que s’havien quedat al carrer i viuen amb nosaltres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona