Societat

Hi ha 44 positius per coronavirus entre les persones amb discapacitat que viuen en residències

Afers Socials reubica 21 persones amb símptomes en una altra instal·lació per poder-les aïllar

El Departament d’Afers Socials ha informat que hi ha comptabilitzats 44 casos de persones amb discapacitat en residències que han donat positiu per coronavirus. Aquests casos s’han produït en 23 dels 389 centres existents. A Catalunya hi ha 8.122 places residencials per aquest col·lectiu. Per intentar que aquesta xifra de positius no creixi, Afers Socials ha reubicat en una altra instal·lació 21 discapacitats de quatre residències diferents de Barcelona que tenen símptomes. L’objectiu és treure aquella població amb simptomatologia que viu en residències amb menys possibilitats d’aïllament. Ara s’han instal·lat a la Casa del Mar de Barcelona, al barri del Poble-sec.

Aquesta actuació s’ha fet entre dilluns al vespre i aquest dimarts al matí. Aquestes persones estaran ateses per un equip de 10 professionals de l’àmbit social amb experiència en el treball amb persones amb discapacitat. El seguiment sanitari el farà personal del CUAP de referència. L’aforament màxim de la Casa del Mar és per a 25 persones en situació d’aïllament.

D’aquesta forma, es millora la seva atenció i s’evita el possible contagi d’altres persones residents, i més tenint en compte que els discapacitats són un col·lectiu especialment vulnerable.

El departament espera poder reubicar més persones amb simptomatologia que viuen en centres residencials en altres espais i també territoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia