Societat

Girona decideix cancel·lar la 65a edició de Temps de Flors

No es vol posar en risc ni organitzadors ni participants

El consistori busca espais per als serveis funeraris i avança que ja hi ha triat un hotel per fer d’hospital

Dos casos de violència masclista

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va anunciar ahir que s’ha decidit cancel·lar la 65a edició de Temps de Flors consensuadament amb els organitzadors “per responsabilitat” ja que la prioritat és lluitar contra la Covid-19. “És l’actitud més assenyada. No podem posar en risc ni organitzadors ni participants”, va explicar Madrenas, que va destacar les aglomeracions que suposa i la incertesa de quina serà la situació de la pandèmia al maig. “És una decisió que lamentem, però que segur que la ciutadania entendrà”, va dir l’alcaldessa, que va assenyalar també que veu complicat que es faci l’Strenes: “Anirem veient l’evolució però és evident que tot allò de l’abril no es podrà fer.”

Temps de Flors, que aquest any s’havia de fer del 9 al 17 de maig, és el principal esdeveniment turístic de Girona –consolidat en uns 250.000 visitants– i deixa un important impacte econòmic a la ciutat. Fins ara només s’havia deixat de fer el 1991, quan encara era una mostra floral, per manca d’espais expositius. L’alcaldessa va dir que els recursos que s’hi destinaven serviran per “revertir els efectes” d’aquesta crisi, sobretot econòmics.

Més espai mèdic i funerari

D’altra banda, Madrenas va avançar que Salut ja ha triat un hotel de la ciutat perquè es pugui reconvertir en hospital si calen més llits. Tot i que no va voler dir de quin hotel es tracta, tot indica que és algun que és a prop d’algun hospital. A més, l’alcaldessa va assenyalar que el consistori està buscant algun espai perquè pugui ser utilitzat pels serveis funeraris si fa falta, ja que va assenyalar que “ja estan superant la seva capacitat”.

Reforç policial

L’alcaldessa de Girona, que va informar que la Policia Municipal ha hagut d’intervenir en “dos casos greus” de violència masclista en què s’ha hagut de protegir les víctimes i hi ha hagut detencions, va destacar l’esforç de tot el cos local per reforçar tant el patrullatge al carrer per fer que es compleixi el confinament com la mediació veïnal, ja que hi ha més conflictes per sorolls, etc. Quant a les sancions per incomplir el confinament, dimecres entre la policia local i els Mossos en van posar 74 més i ja són 595 des que va començar l’estat d’alarma.

Madrenas va descartar imposar mesures més restrictives, com han fet altres ajuntaments, sobre el nombre de compres setmanals o la distància dels passejos de gossos (tot i que s’avisa els amos que han de ser “curts i ràpids”): “Cada municipi té la seva idiosincràsia i no és convenient replicar fil per randa el que fan d’altres.”

Mesures socials

L’alcaldessa va insistir que, a més de la preservació de la salut pública, la prioritat del consistori és garantir els serveis bàsics i donar atenció als més vulnerables. En aquest sentit, va destacar que el consistori preveu poder obrir avui a les vuit del vespre el pavelló municipal de Palau II per a les persones sense sostre. Hi haurà 80 llits i s’hi facilitaran també àpats. Aquests dies el suport alimentari s’ha fet al menjador del Mercadal, on dimecres es van servir 60 menús (en dos torns de 30). Els usuaris hi dinaven i se’ls repartia un entrepà per sopar.

Quant a les targetes per a les 2.592 beques menjador de la ciutat, el consistori va començar ahir a repartir-les a les 1.523 famílies beneficiàries.

Gairebé 3.000 trucades al consistori

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també va subratllar durant la roda de premsa virtual d’ahir que des del 14 de març el consistori ha rebut gairebé 3.000 trucades al 972 419 010, el telèfon que va habilitar per a dubtes i perquè la ciutadania pogués informar de casos vulnerables que detectés. Madrenas va insistir ahir de nou a fer una crida a “la responsabilitat i també a la solidaritat” ja que estem “en plena fase expansiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla