Societat

Troben 1.600 litres de gel fals contra la Covid-19

Els Mossos d’Esquadra han immobilitzat, aquesta setmana, 1.681 litres d’un producte de neteja que s’estava venent a les botigues com a gel hidroalcohòlic higienitzant per a mans amb característiques biocides. El comercialitzava una empresa de Rubí en ampolles d’un litre i garrafes de cinc del producte amb un etiquetatge fals i contradictori. El nom i la il·lustració de l’envàs feien pensar que es tractava d’un producte per a la higiene de les mans, però en un altre apartat del recipient, en lletra molt més petita, s’especificava que calia utilitzar el producte amb guants i que s’havia d’evitar el contacte del gel amb la pell.

Foment qüestiona la prohibició d’acomiadar

Foment del Treball Nacional qüestiona la constitucionalitat de les mesures aprovades divendres pel consell de ministres sobre la prohibició dels acomiadaments pel coronavirus perquè “atempten” contra la llibertat d’empresa. La patronal demana disposar de “majors instruments de flexibilitat” per gestionar les relacions laborals i ha advertit que les “traves” contra les companyies poden abocar-les al concurs de creditors o a la liquidació definitiva. El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, va advertir, ahir, que les mesures generaran un “senyal d’alarma” que afectarà les decisions de futures inversions al país. A més, va qualificat la revisió d’ofici dels ERTO com una mesura “inaudita” que provoca “una enorme inseguretat jurídica”.

D’altra banda, el Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya va alertar que veu “impossible” tramitar la prestació d’atur de tots els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) abans del 3 de abril, la data màxima estipulada per la Generalitat, i considera que posa en perill que els treballadors puguin cobrar l’atur a partir del 10 de maig.

Ahir, els ERTO sumaven ja 509.000 treballadors afectats, 50.000 més que divendres, segons les últimes dades del Departament de Treball. La darrera setmana, s’ha més que duplicat la xifra. En concret, hi ha 7.042 empreses més que s’han acollit a la mesura en un dia, quan n’eren 58.843, i se situen ja en 65.885. La segona setmana d’estat d’alarma havia començat amb 244.260 treballadors afectats per 26.290 expedients de regulació temporal de l’ocupació.

El festival Tàrraco Viva s’ajorna fins al setembre

La XXII edició del festival Tàrraco Viva, que s’havia de celebrar entre el 18 al 31 de maig, s’ha ajornat fins a la tardor. L’Ajuntament de Tarragona ho ha decidit per la incertesa de la crisi sanitària pel coronavirus i confirmarà les dates definitives més endavant, tot i que el certamen podria coincidir en el marc de la commemoració dels 20 anys de la declaració com a patrimoni mundial de la humanitat del conjunt arqueològic de Tàrraco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró