Societat

Barcelona paralitza totes les obres privades

El consistori justifica que les més de 13.000 llicències vigents no són “suportables” en l’actual situació d’emergència sanitària

La suspensió es comunicarà als titulars de les llicències i als col·legis professionals vinculats

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns la suspensió de totes les obres privades a la ciutat en el marc de la crisi del coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) en aplicació del decret aprovat pel govern espanyol que limita totes les activitats no vinculades a la prestació de serveis essencials. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, signarà “pròximament” un decret de suspensió de les llicències de les 13.000 obres de construcció vigents al municipi.

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa que el decret del govern espanyol que endureix el confinament habilita els municipis per ordenar la suspensió de totes les obres.

En aquest sentit, ha subratllat que les 13.129 llicències vigents no són “suportables” en una situació d’emergència sanitària. Batlle ha remarcat l’impacte que implicaria mantenir les obres en la salut dels treballadors i la dels veïns, així com en la convivència a la ciutat.

Així, s’han aturat fins al 9 d’abril totes les obres de promoció privada, comportin o no desplaçaments per la via pública, excepte les associades a la prestació de serveis essencials.

L’aturada es comunicarà als titulars de les llicències vigents en aquests moments, als col·legis professionals vinculats al sector de la construcció i a través del web de l’Ajuntament.

Batlle ha recordat que el consistori va demanar “reiteradament” aquesta mesura i que les obres públiques de titularitat municipal es van paralitzar “des del primer moment” de la vigència de l’estat d’alarma.

Fa dues setmanes el consistori ja va suspendre via Decret d’Alcaldia els terminis d’execució de les obres privades establerts a les llicències i habilitacions municipals de qualsevol tipus durant el termini de vigència de l’estat d’alarma, així com de les pròrrogues que es puguin adoptar.

En aquell mateix decret, l’Ajuntament també va aturar 72 obres que feia a l’espai públic, equipaments municipals i promocions d’habitatges públics, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. Aquestes actuacions estaran congelades mentre sigui vigent l’estat d’alarma.

Només es podran realitzar les tasques mínimes indispensables per garantir l’adequat confinament i seguretat dels entorns, d’acord sempre amb les precaucions indicades per les autoritats sanitàries.

D’altra banda, el tinent d’alcaldia ha apel·lat al civisme de la ciutadania perquè no deixi mobles i andròmines a la via pública, perquè el servei de recollida d’aquests residus està suspès i “perjudica el normal funcionament dels serveis públics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES