Societat

20.000 casos de coronavirus a Catalunya, més de 14.000 actius

En les últimes hores es registren 1.218 casos nous i 177 defuncions més, un increment menor comparat amb el balanç de dilluns

Salut admet que només comptabilitza els morts als centres sanitaris

La xifra total de casos de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) acumulats des de l’inici de la pandèmia ja frega els 20.000, per bé que 5.700 pacients ja han superat la malaltia.

El departament de Salut ha informat en aquest dimarts que en les últimes hores s’han confirmat 1.218 positius nous de la Covid-19 a Catalunya. L’increment, però, no arriba a al meitat del que es va registrar entre diumenge i dilluns quan es va informar de 2.616 casos diagnosticats més.

La xifra total acumulada a s’eleva així a 19.991, però si es descompten les 5.701 altes (735 més que dilluns) els casos actius es redueixen a 14.290.

Per contra, la situació de 1.769 pacients és greu, 117 més que ahir, i 1.849 persones han mort de la malaltia, 177 més que dilluns. En aquest cas, l’increment també és força més baix que en l’anterior balanç, en el qual es van notificar 262 noves defuncions.

Del total d’afectats arreu del país, 3.244 són professionals sanitaris, 237 més que ahir.

Pel que fa al brot d’Igualada, Salut ha confirmat aquest dimarts un total acumulat de 589 positius de coronavirus (3 més que ahir), 154 dels quals són professionals sanitaris (2 més que ahir). En últimes hores 8 persones més han mort amb la Covid-19 a la Conca d’Òdena, xifra que eleva a 75 el total de defuncions en aquest territori. 197 pacients del han rebut l’alta, 16 més que dilluns.

Salut només compta les defuncions a centres sanitaris

El Govern ha admès aquest dimarts que només compta com a morts per coronavirus les defuncions a hospitals i altres centres sanitaris, com per exemple els sociosanitaris. Això deixa fora les morts que hi ha hagut en residències geriàtriques, tot i que des del Departament de Salut se subratlla que la majoria de casos es produeixen en els primers tipus d’instal·lacions. En tot cas, el mateix Departament ha afirmat que treballa per poder ampliar les dades, de tal manera que les morts per coronavirus es comptabilitzin es produeixin on es produeixin. Les últimes xifres oficials publicades pel Govern, aquest dilluns a la nit, situen la xifra de víctimes a Catalunya en 1.672 i el de casos positius en 18.773, dels quals 1.652 greus.

Nou morts més a Tarragona i l’Ebre

El departament de Salut ha confirmat aquest dimarts nou víctimes mortals més per coronavirus a la demarcació de Tarragona, que ja en suma 41, cinc a les Terres de l’Ebre i 36 al Camp de Tarragona.

Des de dilluns s’han confirmat 32 casos més de la malaltia, que ja acumula un total de 688 al territori. Aquest dimarts hi ha 300 persones hospitalitzades, nou més que dilluns.

Al Camp de Tarragona s’han confirmat vuit morts i 29 casos nous, la qual cosa eleva a 591 la xifra acumulada. D’aquests, 266 persones es troben ingressades, 52 de les quals a l’UCI. Segons ha detallat Salut, a la residència Ballús de Valls ja s’han comptabilitzat set morts i 35 positius entre els 59 residents que tenia a l’inici del brot. També hi ha tres treballadores contagiades.

A les Terres de l’Ebre s’ha confirmat una mort i tres casos nous eleven la xifra acumulada de positius a 97. En aquesta regió sanitària hi ha 34 hospitalitzats, vuit dels quals a l’UCI.

Prop d’un centenar de morts a les comarques gironines

Tretze persones més han mort per coronavirus a les comarques gironines durant els darreres 24 hores, segons ha detallat el departament de Salut. Amb les darreres defuncions, han mort un total de 96 persones per la Covid-19 a la regió sanitària de Girona.

Segons les dades facilitades per Salut, s’han confirmat 180 casos nous de coronavirus en un sol dia a la demarcació, que eleven la xifra de contagiats a 988.

D’aquests, 460 corresponen a professionals sanitaris (setze més que dilluns). Del total de contagiats, 569 estan ingressats, 106 dels quals en estat greu. La dada positiva és que continuen augmentant les altes hospitalàries d’afectats que se situen ja en 209 (38 més que ahir).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona