Societat

Videotrucades a Lloret contra l’aïllament

L’hospital sociosanitari amorteix la distància amb aplicacions de mòbil

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) combat el confinament de pacients i residents dels seus centres amb l’ajut del mòbil i les xarxes socials. A l’hospital sociosanitari de Lloret de Mar, des del dimecres 25 de març les videotrucades amorteixen l’aïllament dels avis i de les àvies, que també participen en vídeos, que són enviats a les famílies a través d’un compte privat de l’aplicació Instagram.

La coordinadora assistencial i la cap de l’àrea d’infermeria de l’hospital sociosanitari de Lloret, Ester Garcia, recorda que el 12 de març van aplicar el confinament a la residència asil Nicolau Font, de 24 places, i a la unitat sociosanitària, amb 63 persones. De mica en mica van veure que hi havia “angoixa entre els residents i pacients, i que alguns no volien fer les activitats”.

Garcia explica que es van adonar que alguns residents estaven més nerviosos i que patien quan les visites ja no van ser permeses. “Vam pensar a activar un compte privat, entre pacients i familiars, d’Instagram per afavorir el contacte amb la família.” A l’hospital, al centre de Lloret, hi treballen una vuitantena de persones.

Els responsables de l’hospital van proposar als familiars d’integrar-se al grup d’Instagram, que gestiona una educadora social de l’equip de teràpies. A més, el mateix equip, en què també hi ha dues terapeutes ocupacionals i dos fisioterapeutes, fa possible un mínim d’una videotrucada a la setmana dels residents i pacients amb els seus familiars.

“Els ha ajudat molt”

Les trucades regulars no s’han deixat de fer, explica Garcia, però amb el confinament han arribat les gravacions de mòbil i les converses a distància amb imatges de l’interlocutor. “Els ha ajudat molt. És una cosa que ha funcionat.”

La cap d’infermeria diu que amb les noves eines “no hi ha improvisació, però com a mínim veuen que hi ha contacte amb els familiars, cosa que els transmet tranquil·litat”. Al principi, va caldre que entre integrants del personal del centre es fessin una videotrucada per explicar als avis i àvies en què consistia, recorda Garcia.

LA XIFRA

8
dies fa que van començar a a l’hospital sociosanitari de Lloret les videotrucades i a activar l’Instagram.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós