Societat

ATA exigeix al govern espanyol que elimini la quota de l’abril dels autònoms

El president de l’associació d’autònoms, Lorenzo Amor, apunta: “No podem pagar una quota per la que no estem facturant ni venent”

L’associació d’autònoms ATA ha reclamat al govern espanyol que elimini la quota del mes d’abril davant de la “més que previsible ampliació de l’estat d’alarma”. En un comunicat, el seu president, Lorenzo Amor, ha recordat que els treballadors per compte propi estan “confinats, asfixiats, sense liquiditat, sense facturar i sense vendre”. Després que es cobrés la quota del març, des d’ATA asseguren que “ja no volen ajornaments ni moratòries” per la d’abril perquè “no s’està facturant ni venent”. “Només contemplem l’eliminació de la quota”, destaca el president d’ATA.

“Cap treballador o persona que estigui a casa seva sense treballar, sense cobrar l’atur ni un permís retribuït, cotitza en aquests moments a la Seguretat Socials. Els autònoms no podem ser menys”, afirma el president d’ATA, que recorda que si no cobren una prestació no poden tenir l’obligació de cotitzar.

Des de l’associació d’autònoms també reiteren la petició a l’Estat perquè ajorni les obligacions tributàries del primer trimestre, evitant que la gent hagi d’anar a les gestories per tenir la documentació per pagar.

“Volem recordar que acatem les mesures sanitàries aprovades, però són les mesures econòmiques i laborals que les acompanyen les que ens estan portant a la ruïna”, diu l’ATA.

Segons Amor, és “coherent” ajornar la presentació de les obligacions tributàries al mes de juliol i fer conjuntament el primer i el segon trimestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró