Societat

De la llista a la porta de casa

Josep Pinsach, que regenta un supermercat familiar a Aiguaviva, entrega les comandes a domicili

Va començar aquest sistema amb la crisi sanitària

“Dimarts vam entregar cinc encàrrecs, ahir sis i per a aquest dijous de moment en tinc tres.” A causa de l’emergència sanitària pel coronavirus, l’alcalde d’Aiguaviva, Josep Pinsach, va començar a repartir les comandes a domicili. Amb la dona i els cunyats regenta el supermercat Fornells-Olivets, un establiment d’uns 300 metres quadrats on també hi ha carnisseria i fleca. “Hi pots trobar una mica de tot. Com han fet molts negocis d’arreu, oferim aquest servei per tal que la gent no hagi de sortir de casa. Per sort, tenim una clientela habitual, de fa molt de temps, entre la qual hi ha gent gran. Només de sentir-los la veu gairebé ja els reconeixes. Hem facilitat un número de mòbil i hi ha persones que ens fan arribar els productes que volen a través del WhatsApp o per correu electrònic. El que els vagi millor”, explica. En ser un poble petit, d’uns 750 habitants, molts veïns i veïnes també van directament a comprar a aquest supermercat familiar o bé truquen per telèfon per tal que els tinguin preparats els productes que necessiten, per passar-los a recollir després personalment. “Per als que opten pel servei a domicili, un cop ens han enviat la comanda, la imprimim. I normalment una persona o dues preparen els encàrrecs mentre van despatxant. S’ho van alternant. És una feina que no teníem per la mà, però t’adaptes. No hi ha cap mena de problema.”

Els aliments de la llista que necessitin estar al congelador s’hi mantenen guardats i no es carreguen al vehicle fins a l’últim moment. “Normalment entrego les comandes jo. Vaig realitzant les rutes amb una furgoneta petita. Miro d’ajuntar els repartiments per zones per tal que els recorreguts siguin més pràctics i cal garantir que el producte congelat no perdi el seu estat de fred. Depèn de cada família, però la gent sol comprar per a quatre, cinc, sis dies...”, detalla Pinsach, que, més enllà d’Aiguaviva, ha repartit fins ara a Girona, a Riudellots, a Santa Coloma i a Vilablareix. Du mascareta, guants, un esprai desinfectant i el datàfon per si els clients paguen amb targeta. “La feina ha augmentat una mica, però no és un tant per cent gaire elevat. El volum de venda ens ha baixat per un cantó i ens ha pujat per un altre. Per exemple, quan estaven oberts, potser un restaurant t’encarregava 10 kg de botifarres, i ara en repartim 11 entre diverses famílies perquè s’ha incrementat el consum domèstic. I ha pujat la venda de carn per guisar perquè es cuina més a casa”, diu. A banda, subratlla que no cobren res per portar la comanda, que “només faltaria”. “Repartim de dimarts a diumenge al matí. Intento enllestir-ho entre les 13 h i les 15 h. Per ara no ens hem plantejat seguir el repartiment a domicili un cop acabi el confinament perquè et requereix uns procediments extres i som una empresa familiar. No sé si és una bona iniciativa o no, però és gratificant poder ajudar els clients amb aquest servei i, de retruc, saber com estan i si els cal res.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró