Societat

Barcelona reforça la comunicació presencial als barris amb més desigualtat per garantir un bon confinament

Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Ciutat Vella i Horta-Guinardó són els districtes amb més impacte de la Covid-19

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un pla de xoc als barris on l’impacte de la Covid-19 és més accentuat –Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Ciutat Vella i Horta-Guinardó. Són barris on les desigualtats també són més grans i, per tant, on és més difícil fer el confinament, ja sigui per les dimensions de les llars o per la necessitat de la població de sortir a treballar. També són barris on l’edat mitjana és més alta i, per tant, on hi ha més limitació d’accés a mitjans digitals per informar-se. En aquest context, el consistori reforça la comunicació presencial al carrer per garantir un bon confinament mitjançant la megafonia, equips de mediació o una major presència de la Guàrdia Urbana.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de Barcelona, Jaume Collboni, assegura que aquests barris necessiten un especial reforçament de les mesures comunicatives per compensar els desequilibris. “L’epidèmia no afecta de la mateixa manera dins les ciutats”, explica Collboni.

Segons dades del propi Ajuntament hi ha casos especialment cridaners, com el barri de Montbau, a Horta-Gunardó, on hi ha 2.080 casos positius per cada 100.000 habitants, quan la mitjana de la ciutat és de 574 casos per cada 100.000 habitants. En la mateixa situació està el barri de Vallbona, a Nou Barris, amb 2063 casos per cada 100.000 habitants.

“Pel perfil d’edat i renda d’aquests barris cal redoblar els esforços perquè les mesures de confinament siguin eficaces”, explica Collboni, que admet que les condicions de moltes famílies que viuen en barris vulnerables són “més difícils” i que a mesura que passa el temps “costa més quedar-se a casa”.

A més de la situació socioeconòmica dels barris hi té també un pes rellevant el factor edat. “Hem detectat que la informació no arribava bé, tenint en compte que molts dels canals que es fan servir estan basats en la via digital i hi ha segments de població que no tenen un accés fàcil i ràpid”, explica el tinent d’alcaldia.

Algunes de les informacions que ara es reforcen a través de megafonia, Guàrdia Urbana i mediadors comunitaris són les normes per passejar els gossos, l’estat d’excepcionalitat d’alguns serveis municipals o la manera més adequada de sortir a tirar la brossa o d’anar a comprar.

“Aquesta informació és important que arribi al conjunt de la població i no sempre les xarxes socials i els mitjans de comunicació són suficients”, explica Collboni. L’Ajuntament també està fent campanyes de cartellera amb informació i serveis per a la gent gran, amb la inserció de comunicacions a les porteries dels edificis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins