Societat

Constaten la reaparició del corriol camanegre a les platges del Garraf, Baix Penedès i Tarragonès

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya observa 25 nius d’una espècie que és en perill d’extinció

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha constatat que el corriol camanegre ha reaparegut a les platges del Garraf, Baix Penedès i Tarragonès coincidint amb el confinament. L’entitat ecologista recorda que es tracta d’una espècie que només nidifica a les platges i es troba en perill d’extinció, ja que sobreviuen molt pocs exemplars. Enguany, el temporal Gloria ja va generar nous espais de refugi i alimentació per al corriol camanegre, recorden des de GEPEC-EdC, que celebren que la falta de presència humana de les últimes sis setmanes també ha beneficiat la nidificació d’aquest ocell. Al llarg del litoral entre Cubelles i Torredembarra, l’entitat ha observat 25 nius.

GEPEC-EdC recorda que cada any posa en marxa el ’Projecte Corriol’ per observar el comportament de l’espècie. A l’equador de la campanya 2020, ha constatat que hi ha nou parelles al llarg del litoral del Garraf, Baix Penedès i Tarragonès. D’aquestes, cinc ja tenen niu, tres encara no l’han fet i una l’ha perdut.

Pel que fa a les cinc parelles amb niu, aquests han estat protegits per personal i voluntariat de l’entitat, que en fa un seguiment. Un d’aquests nius ha aparegut recentment a Calafell, on feia 30 anys que aquesta espècie no apareixia.

GEPEC-EdC recorda la protecció està considerada un servei bàsic o estratègic, reconegut i certificat per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest equip de professionals i voluntariat el formen una vintena de persones i hi col·laboren les policies i brigades locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona