Societat

Què en pensen, del desconfinament

Tot i les ganes que s’aixequin les restriccions a la mobilitat i la necessitat de reobrir negocis per no allargar la ruïna econòmica, el pla de desescalament anunciat pel govern espanyol genera dubtes per la poca concreció i per la dificultat d’aplicar les mesures que preveu

Més de quaranta dies de tancament domèstic posen els nervis a prova. En aquest context, qualsevol mesura que servís per relaxar el confinament podria ser abraçada amb un entusiasme acrític. No és el cas. El desescalament progressiu anunciat pel govern espanyol no convenç. Des de diversos sectors s’ha aixecat la veu per denunciar que s’hi troba a faltar concreció i s’acusa l’executiu de Pedro Sánchez d’improvisació. Un pecat que no és nou en el govern socialista, que ja ha hagut de fer marxa enrere en diverses ocasions en aquesta crisi: la rectificació més sonora, quan va haver de retirar l’horari que havia dissenyat perquè la mainada passegés ordenadament, i que col·locava els infants menuts al carrer a l’hora del pic del sol.

El desconfinament progressiu ha de servir per reactivar una economia que dona símptomes d’agonia. No obstant això, les crítiques més dures arriben des d’un dels sectors que més està patint el tancament domèstic: el del turisme i la restauració. El món de la cultura tampoc no veu amb bons ulls les condicions per poder reobrir cinemes, museus i sales de teatre. Les escoles lamenten ser presentades com un aparcament per a nens i nenes. Les llibreries, per la seva part, lamenten que establir distàncies entre clients no serà complicat perquè les aglomeracions per comprar llibres són insòlites.

?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró