Societat

El Suprem confirma les condemnes a Millet i Montull pel Cas Palau

Confirma el comís de 6,6 milions d’euros a l’antiga Convergència (CDC) pel que considera guanys obtinguts per tràfic d’influències

Ratifica que Millet i Montull hauran de tornar 23 milions

La Sala II del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de l’Audiència de Barcelona a 9 anys i 8 mesos de presó i multa de 4,1 milions d’euros al que va ser màxim responsable del Palau de la Música, Fèlix Millet, i a 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d’euros al també exresponsable de l’entitat Jordi Montull.

Els magistrats ratifiquen també que tots dos hauran de retornar a les estructures del Palau –el Consorci, la Fundació i l’Associació– 23 milions d’euros que van desviar en benefici propi. A més, el Suprem també confirma el comís de 6,6 milions d’euros a l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel que considera guanys obtinguts per tràfic d’influències.

Ara, els dos exmàxims dirigents del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull hauran d’ingressar a presó arran de la sentència del Tribunal Suprem que els condemna a més de nou i set anys de presó respectivament. Tot i que el 2018 van estar-hi unes setmanes per la condemna de l’Audiència de Barcelona, ara hauran de tornar a passar pel mòdul d’ingressos, i se’ls haurà de classificar tenint en compte les circumstàncies actuals. El delicat estat de salut de tots dos probablement farà que vagin a mòduls de respecte o fins i tot a la infermeria o l’hospital penitenciari de Terrassa, on ja van estar el 2018, han informat a l’ACN fonts penitenciàries i jurídiques. El 2010 ja van passar uns dies a presó preventiva pel cas de l’hotel del Palau.

Aquest dijous s’ha conegut la sentència, però fins que no els sigui notificada formalment l’execució de la pena no tenen l’obligació d’ingressar a presó. Després tindran uns dies de marge, dependrà del tribunal, per fer-ho voluntàriament, i podran triar el centre que prefereixin. Arran de l’emergència de la Covid-19 passaran 14 dies de quarantena a l’àrea d’ingressos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona