Societat

Salut Pública elabora un document en què permet les colònies però no els campaments d’estiu

Envia als ajuntament les mesures que s’hauran de prendre, amb activitats amb grups petits de 6 o 8 infants i joves

Salut Pública ha elaborat un document que ha enviat als ajuntaments amb les mesures que s’hauran de prendre per poder fer casals i colònies a l’estiu. De fet, Salut Pública preveu permetre les colònies però no els campaments amb tendes de campanya, segons ha avançat RAC 1.

Segons Salut Pública, totes les activitats s’hauran de fer amb grups d’entre 6 i 8 nens, amb un monitor per grup que no podrà interactuar amb altres grups.

Cap infant amb símptomes de coronavirus, o que sigui un contacte directe, hi podrà anar i a més, serà obligatori tenir el carnet de vacunes al dia per poder-s’hi inscriure.

Pel que fa les instal·lacions, s’hauran de ventilar 3 cops al dia i netejar i desinfectar a diari. També s’haurà de desinfectar el material cada cop que s’utilitzi i els nens s’hauran de rentar les mans a l’entrada i sortida i abans i després de cada activitat o de menjar, on tampoc es podran compartir, per exemple, les cistelles del pa.

En el cas de les colònies, les habitacions hauran de ser petites i les lliteres i llits hauran d’estar separats, com a mínim, per dos metres.

Segons informa RAC 1, l departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja està treballant amb el sector del lleure per organitzar els casals d’estiu, tenint en compte que no tots els territoris estan a la mateixa fase ni arribaran al mateix temps a “culminar el procés de superació de contagi”, segons afirma la secretària d’atenció a la infància, adolescència i joventut, Georgina Oliva, citada per RAC1.

El retorn a les escoles

Aquesta informació arriba el mateix dia que el conseller d’Educació Josep Bargalló es reuneix aquesta tarda amb els sindicats de mestres i professors per explicar-los, entre altres coses, el pla de retorn a les escoles amb què treballa el departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot