Sagardi porta 45.000 àpats a àvies i avis en plena crisi Covid
Una campanya solidària facilita la vida a la gent gran en el confinament
El menjar, l’han distribuït voluntaris
Confinats però no deixats de la mà de Déu. El grup Sagardi, de restaurants de cuina basca a Barcelona, i la Fundació Txapeldun, amb un petit exèrcit de voluntaris, ha distribuït en un mes la xifra de 45.000 àpats a domicili. La destinació de l’acció solidària han estat milers d’àvies i avis de Barcelona, primer col·lectiu de risc del coronavirus, a qui el rigor del confinament, amb la dificultat per relacionar-se amb normalitat amb familiars o amics i els problemes per sortir al carrer, els dificultava el fet quotidià d’alimentar-se amb normalitat.
Cap àvia sense un bon àpat –amb aquest nom tan explícit es va batejar la indicativa– ha consistit a fer arribar el dinar cada dia, des del 10 d’abril, divendres sant, fins dissabte passat, quan es va fer l’última entrega. Treballadors del grup Sagardi, avui en situació d’ERTO, amb el seu fundador Iñaki López de Viñaspre al front, i persones alienes als restaurants, fins a un total de 150 voluntaris, han dedicat els matins de l’últim mes a recórrer la ciutat transportant petites bosses de paper amb el menjar corresponent.
La iniciativa va ser secundada per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, que han inundat la xarxa amb vídeos promocionals, i ha tingut el suport financer d’entitats com ara Fiatc i l’Obra Social de La Caixa, així com associacions i empreses del tercer sector i del món de la restauració, com ara els Amics de la Gent Gran, Llet Nostra i Peix de la Barceloneta.