Societat

Colau es queda sense suport per al pressupost post-Covid

La polèmica pel concert als terrats trenca la ‘pax coronavirus’ i posa tots els grups en contra de l’alcaldessa

Martí i Valls, que vendrà cars els seus vots, protagonitzen l’enfrontament més dur

Del cel a l’infern, o dels terrats on volia fer un concert al purgatori del govern en minoria on la volen arraconar tots els grups de l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona. Ada Colau és, des d’ahir, una alcaldessa que ha perdut el vent a favor generat pel clima d’entesa entre partits que havia caracteritzat el seu segon mandat i que s’havia avivat a partir de mitjan març amb l’obligada suma de voluntats i consensos per la crisi de la Covid-19. Des d’ahir, l’alcaldessa té més difícil que mai portar a bon port la negociació dels nous pressupostos de la ciutat, ajustats a les necessitats de la nova situació d’emergència, a causa del rebuig unànime que ha generat entre tots els grups de l’oposició la gestió del concert fallit als terrats que s’havia de celebrar dissabte passat en homenatge a la ciutadania i a les víctimes del coronavirus.

Conscient que van mal dades i conscient també de la necessitat de refer aliances, el regidor Jordi Martí Grau va comparèixer ahir a la comissió de Presidència no tant per donar explicacions sobre els detalls del concert fallit, sinó per fer una crida a l’oposició a no deixar-lo a l’estacada en la reelaboració del pressupost. “No utilitzin això per escapar-se de la responsabilitat de fer anar endavant la ciutat”, va dir Martí Grau.

Els portaveus de l’oposició esperaven la sessió d’ahir amb l’artilleria a punt, ja que consideren un escàndol que l’Ajuntament hagués tingut la intenció de gastar-se 200.000 euros en un concert quan les finances municipals encaixaran un sotrac de més de 300 milions per la pèrdua d’ingressos. Per si no n’hi hagués prou, la no presència de Colau en la comissió i el fet que l’alcaldessa hagués aparegut el dia abans en una cadena de televisió estatal per donar explicacions van acabar d’afilar les crítiques.

Fins i tot Esquerra Republicana, a través del regidor Jordi Coronas, va trencar el seu to habitualment positiu de partit que juga a ser “govern d’impuls” per bastir un atac en tota regla contra Ada Colau, a qui es va acusar de mentir i de voler afavorir la productora Mediapro –empresa que havia d’organitzar el concert–, i per demanar “responsabilitats” a l’equip de govern.

La mateixa “assumpció de responsabilitats” l’exigia el regidor de Junts per Catalunya Jordi Martí Galbis, segons el qual l’Ajuntament s’havia de gastar “250.000 euros” en el concert i no els 200.000 anunciats en un primer moment. Martí Galbis va assenyalar “irregularitats” en la negociació amb Mediapro i Coronas va exigir veure els informes jurídics que avalaven el conveni amb la productora, uns informes que “no existeixen” perquè no es va signar res, segons Martí Grau, que insistia que la idea del concert es va abandonar abans de signar cap acord amb Mediapro.

L’enfrontament més dur el van protagonitzar Martí Grau i Manuel Valls, que ahir va quedar molt lluny d’aquell vot que va permetre consumar el pacte entre Colau i Jaume Collboni. L’expresident del govern francès va retreure al govern actual pactar amb una productora amb interessos “en paradisos fiscals”, mentre que Martí Grau li va recordar la seva relació “amb les empreses de l’Ibex 35”.

LES FRASES

No utilitzin això per escapar-se de la responsabilitat de fer anar endavant la ciutat de Barcelona
Jordi Martí Grau
Regidor de pressupost
Això no acaba aquí. Volem l’informe jurídic que avalava el conveni. Cal assumir responsabilitats
Jordi Coronas
Regidor d’ERC
És una gran demostració de vanitat. L’alcaldessa no respon a l’oposició des del febrer
Jordi Martí Galbis
regidor de junts per catalunya
El concert és una frivolitat de l’alcaldessa i un acte en contra dels interessos públics
Manuel Valls
regidor de barcelona pel canvi
Estic d’acord amb el concert, però no amb el fet que s’infantilitzi la societat
Josep Bou
regidor del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot