Societat

El negoci de la mascareta arriba als súpers

La comercialització de la màscara protectora contra la Covid-19 arriba a petits establiments de venda al detall on s’ofereix per sobre del preu autoritzat

El ministeri va fixar en 0,96 euros el cost de la mascareta quirúrgica

El coronavirus és un drama però per a alguns comença a ser un negoci, o aquesta sembla que sigui la intenció. Superada l’escassetat inicial de mascaretes, el proveïment generalitzat d’aquest element bàsic de protecció ha fet que alguns supermercats petits de Barcelona, establiments de proximitat, estiguin comercialitzant-les, i ho fan a uns preus superiors als que ha autoritzat el Ministeri de Salut, administració competent en aquest àmbit.

Es tracta de la venda de les conegudes com a mascaretes quirúrgiques, les que es caracteritzen pel color blau cel i que han estat distribuïdes gratuïtament tant per la Generalitat, a través de les farmàcies, com per l’Estat a les entrades d’estacions de metro i tren de la ciutat de Barcelona i ciutats de l’entorn metropolità. Aquest diari ha pogut comprovar que a Ciutat Vella les mascaretes es venen al preu unitari de 2 euros, quan el ministeri va fixar que el preu en qüestió no podia superar els 0,96 cèntims d’euro.

La fixació del preu la va fer pública el mateix ministre, Salvador Illa, el passat 21 d’abril, i aleshores ja va especificar que la intervenció de l’Estat en aquesta qüestió dels preus es feia per “evitar abusos”. El ministeri va dictar una ordre per regular la venda d’aquests productes, que es poden comercialitzar fora dels farmàcies sempre que vagin dins d’un envàs.

La venda de mascaretes quirúrgiques s’ha fet també des de grans cadenes de distribució, com és el cas de la cadena DIA, que al seu lloc web n’anuncia la comercialització per sota del preu fixat pel ministeri. En aquest cas, però, es comercialitzen en unitats de deu i el seu preu total és de 6 euros.

Properament, la venda de mascaretes arribarà també al metro, on s’habilitaran màquines en què també es podran comprar ampolletes amb gel hidroalcohòlic. La venda d’aquests productes es farà al “preu oficial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona