Societat

No saber què passa dins

A la residència Sant Cebrià han mort 31 dels 84 avis i àvies que hi vivien

Està intervinguda a petició de l’Ajuntament

“El 3-4 d’abril vam saber que hi havia hagut morts a la residència Sant Cebrià però no teníem dades fiables. Uns dies després, el 7 d’abril, estàvem igual: amb indicis que les coses no anaven bé i amb moltes queixes de famílies que denunciaven l’opacitat de l’empresa concessionària. Va ser aquell dia quan vam demanar a la Generalitat que intervingués la residència sanitàriament”, explica Marta Martorell, alcaldessa de Tiana. El Departament de Salut va fer les seves inspeccions i va posar al capdavant de la residència Badalona Serveis Assistencials (BSA). L’alcaldessa diu que, tot i aquest canvi, “van passar els dies i la situació va empitjorar per una presumpta mala gestió per part del concessionari (Brofar Concesiones y Servicios SL)”. És en aquest moment que l’Ajuntament va demanar a la Generalitat que intervingués tota la residència. Tot i que l’ordre d’intervenció va arribar el 22 d’abril, Martorell assegura que les traves posades per l’empresa Brofar van obligar l’Ajuntament a iniciar “un expedient de segrest de la residència per incompliment de les obligacions del concessionari” i a adoptar “la mesura cautelar d’apartar provisionalment la concessionària”(que també ha estat denunciada penalment). Tot just fa poc més d’una setmana que de forma provisional l’Ajuntament ha donat la gestió tecnicoadministrativa del centre a la Fundació Vella Terra. “És una fundació que treballa amb residències des del 1975 i de les 14 residències que portava a 12 ni tan sols hi havia entrat el virus. Ens va donar confiança”, explica l’alcaldessa.

El principal partit de l’oposició, Junts per Tiana, lamenta que l’Ajuntament (ERC-AM, el PSC i JxCat), titular de la residència, “actués tard”, i acusa el govern d’haver “perdut el control” i d’haver “amagat informació”.

Dels 84 residents que tenia la residència Sant Cebrià, 31 han mort i la resta –menys 14 que han donat negatiu– tenen la malaltia. Dinou treballadors van haver de demanar la baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà