Societat

Per una vacuna a l’abast de tothom

Una jove banyolina, Nahi Drammeh, forma part de l’equip de voluntaris que lluiten perquè els remeis per a la Covid-19 siguin també assequibles als països pobres

És integrant d’un programa d’abast internacional

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) està fent una campanya per aconseguir que la futura vacuna de la Covid-19 sigui igual d’assequible als països pobres com als del Primer Món. La petició de l’OMS té el suport de moltes institucions i associacions, entre les quals hi ha l’Aliança Global de Vacunes (Gavi) i també el programa ONE Global Activists , un col·lectiu format per un miler de voluntaris d’arreu del món que lluita contra les desigualtats que afecten gran part del planeta. ONE té una militant banyolina, Nahi Drammeh, de 26 anys, designada com a jove ambaixadora amb l’encàrrec de convèncer els mandataris de l’Estat espanyol que els remeis de la Covid-19 estiguin a l’abast de tothom. “Ens movem tant en els ambients polítics com en diferents sectors socials”, explica Drammeh, politòloga i màster en diplomàcia internacional, que ha estat treballant a la delegació de la Generalitat a Brussel·les. La pressió en l’àmbit polític la fa a la ciutat belga a còpia de contactes amb eurodiputats. “Soc optimista –manifesta Drammeh, d’ascendència ghanesa– perquè estic notant que, a mesura que la pandèmia ha anat avançant, la conscienciació va augmentant i més gent veu que cal una solució en un àmbit global. Si aquesta pandèmia ens ha deixat una lliçó és que cal més solidaritat entre els països, sobretot cap als més pobres”. I hi afegeix: “La col·laboració internacional entre els líders polítics és essencial, ja que, en el món globalitzat en què vivim, com més interdependents siguin les nostres societats més exposades als reptes globals estem. Com a bona creient en el multilateralisme, animo els responsables polítics a prendre mesures prenent com a base aquest marc. Cal animar els líders polítics a incloure la lluita contra la pobresa, les malalties preventives i les desiguals creixents a les seves agendes.”

Els joves ambaixadors d’ONE, com ara la banyolina, són noies i nois d’entre 17 i 34 anys, principalment estudiants i professionals vinculats a moviments de caire social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni