Societat

Salut demana la fase 1 per al Penedès

El Garraf i l’Alt Penedès es despengen de l’àrea metropolitana

L’Alt Penedès i el Garraf se sumaran finalment a la fase 1 del desconfinament a partir de dilluns, tal com va anunciar ahir el Departament de Salut de la Generalitat (pendent que avui ho confirmi el ministeri) després que diferents sectors econòmics i polítics del territori reclamessin la revisió dels criteris utilitzats per mantenir aquestes dues comarques en la fase 0, tot i la baixa incidència del virus en aquest moment. El delegat del govern a la vegueria del Penedès, Pere Regull, va insistir ahir a la consellera de Salut, Alba Vergés, en la necessitat de tenir en compte els indicadors sanitaris del Garraf i l’Alt Penedès per sobre dels criteris territorials que mantenen aquestes dues comarques lligades a la regió sanitària de Barcelona perquè el govern encara no ha executat el desplegament de la vegueria que es va aprovar el febrer del 2017.

Segons Regull, a principi d’aquesta setmana al Garraf i l’Alt Penedès hi havia comptabilitzats uns 5.000 casos sospitosos de Covid-19, “ràtios molt per sota de les que s’han registrat al Baix Llobregat, el Vallès o el Maresme”.

Des de l’Alt Penedès i el Garraf tant els consells comarcals com les agrupacions empresarials han pressionat la Generalitat aquesta setmana després de veure que el Baix Penedès havia iniciat el procés de desconfinament la setmana passada i que l’Anoia hi entrava a partir de dilluns. La presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Neus Lloveras, ha insistit aquesta setmana en la necessitat de revisar els criteris que mantenien el Garraf i l’Alt Penedès dins la regió sanitària de Barcelona. I, des de l’Associació de Comerciants Centre Vila, a Vilafranca, Marta Vivas reclamava que l’administració apostés per conscienciar els veïns de la necessitat de complir amb mesures higièniques i de distanciament en lloc de mantenir el confinament.

Fins i tot des de l’associació Pro Vegueria Penedès han insistit que ara és quan s’ha fet palès el sentit de la vuitena vegueria i la necessitat de fer-ne el desplegament per fer-la efectiva.

Satisfacció al comerç de l’Anoia

A l’Anoia la notícia de l’inici del desconfinament ha arribat com una onada d’optimisme. La presidenta de la Unió de Botiguers de l’Anoia, Laura Llucià, reconeix que l’atenció del comerç amb cita prèvia no acaba de funcionar de forma generalitzada en el sector i confia que la precaució serà la tònica general dels clients a partir de dilluns, després del que ha passat a la comarca. “No hem de tenir por, però hem de mantenir algunes mesures de seguretat i higièniques per assegurar-nos que no hi ha un rebrot”, va dir Llucià ahir. L’associació de comerciants ha treballat perquè totes les botigues associades disposin de guants, gel hidroalcohòlic i mascaretes de protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera