Societat

El 90% dels comerços obren, però no els hotels de Lleida

La majoria de bars i restaurants amb terrassa també reprenen l’activitat

Més de la meitat del sector hoteler prefereix fer-ho al juny, amb més mobilitat

La Universitat de Lleida, presencial

La regió sanitària de Lleida va passar ahir a la fase 1 de la desescalada i ho va fer amb gran satisfacció dels empresaris, hostalers i comerciants, però amb la incertesa de saber si es podrà recuperar l’economia després de la crisi de la Covid-19.

El president de Pimec Comerç Lleida, Manel Llaràs, va explicar que el 90% dels comerços de la ciutat van obrir ahir, en espera de saber com reacciona la ciutadania a les compres, segons Efe. Per la seva banda, el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va detallar que a Lleida van obrir entre el 80% i el 90% dels bars que tenen terrassa. Amb relació als hotels de la ciutat, Castellarnau va destacar que gran part del turisme que arriba és de negocis i que ara, a causa d’una mobilitat restringida, molts han decidit continuar tancats.

Llaràs va declarar que en un termini de tres a sis mesos es veurà realment quines empreses i petits comerços tenen solvència i quins no. “Els endarreriments de pagaments d’alguns impostos han estat molt bé, però d’aquí a uns mesos arribaran tots de cop i, si l’economia no s’ha reactivat, molts comerços es veuran obligats a tancar, com els que estaven a punt de jubilar-se”, va advertir el president de Pimec Comerç Lleida. Per això, va demanar precaució i va animar la ciutadania a comprar als comerços locals per així ajudar que es mantinguin oberts.

Entre els pocs hotels que van obrir ahir a la ciutat, hi ha el Zenit, Sansi, Ibis i Goya, i ho van fer amb mesures de prevenció i amb les zones comunes tancades, tal com preveuen les restriccions fixades en la fase 1. Els hotels Nastasi i Rambla continuen a disposició de les autoritats sanitàries. La directora de l’hotel Zenit, Sílvia Marqueta, va explicar a l’ACN que han obert “a mig gas” i aplicant diverses mesures de neteja i desinfecció a les habitacions i altres espais. “Els clients només tenen accés a la seva habitació i no poden estar en zones comunes”, va indicar Marqueta. Els àpats “només se serveixen a les habitacions”.

Per la seva banda, el gerent de l’hotel Nadal, Josep Nadal, declarava que han decidit no obrir encara perquè no poden usar les zones comunes i molts restaurants dels voltants continuen tancats, fet que dificulta “ubicar els clients perquè puguin dinar o sopar”. Nadal confia que s’aixequin les limitacions de mobilitat també entre països i no sigui necessària una quarantena de catorze dies, ja que molts dels seus clients són francesos.

Pel que fa a la Universitat de Lleida (UdL), ahir va començar la reincorporació progressiva dels treballadors a la feina presencial, seguint les mesures de seguretat. Mentre que els professors continuen fent teletreball, a la Facultat d’Agrònoms el 16% del servei científic i tècnic es va reincorporar ahir, així com el personal de serveis administratius i de consergeria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró