Societat

Salt destina 125.000 euros a despeses socials

Són del romanent de tresoreria del 2019

Pal·liaran efectes de la Covid

L’Ajuntament de Salt va aprovar ahir destinar 125.000 euros que corresponen al romanent de tresoreria de l’exercici del 2019 per fer front a diverses despeses socials provocades per la Covid-19. El plenari municipal va donar llum verd a aquesta aportació seguint els criteris que estableix el reial decret 8/2020, que permet utilitzar el 20% del romanent per inversions financerament sostenibles relacionades amb la pandèmia. D’aquesta partida, 100.000 euros es destinen al centre de distribució d’aliments, 10.000 a equips de protecció sanitària i higiene, 10.000 a altres despeses i 5.000 a emergències habitacionals.

El regidor de Serveis Econòmics, Toni Vidal, va explicar que “no es descarta, en cap cas, continuar augmentant el romanent de tresoreria destinat a fer front a la Covid-19” i, per aquest motiu, “periòdicament s’aniran analitzant totes les situacions per tal d’anar cobrint les necessitats dels veïns”. Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va destacar que “tenir un ajuntament sanejat i amb una situació financera estable, per la qual hem treballat durant els darrers anys, ens permet ara de fer front a aquestes urgències causades per la Covid-19”. Amb tot, aquest punt va ser aprovat ahir per unanimitat. Hi van donar suport els partits de l’equip de govern (ERC i Junts per Salt), com també els de l’oposició (el PSC, Vox i Independents per Salt-CUP).

Pla global

Aquesta nova partida s’uneix a les que el consistori impulsa per superar els efectes de la Covid-19 amb accions com el pla de reactivació econòmica de Salt –que disposa d’una línia habilitada de 200.000 euros– i la compra de 50 ordinadors per fer front a la bretxa digital entre els alumnes. A banda, al ple d’ahir es va aprovar l’aplicació d’una reducció del 25% als preus dels casals municipals d’aquest estiu. El període de preinscripcions serà des d’avui fins al 25 de maig i, prioritàriament, s’haurà de fer a través d’un espai que se situarà en el web www.viladesalt.cat. Els casals municipals saltencs estan adreçats a infants i a joves de P3 fins a segon d’ESO (nascuts entre els anys 2006 i 2016, ambdós inclosos).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró