Societat

L’Audiència de Madrid confirma que Pilar Abel no és filla de Salvador Dalí i la condemna a pagar les costes

Les despeses inclouen l’exhumació del cos del geni surrealista per fer les proves d’ADN

L’Audiència de Madrid ha confirmat que Pilar Abel no és filla de Salvador Dalí i la condemna a pagar les costes judicials, que inclouen les despeses de l’exhumació del cos del geni surrealista.

Segons informa la Fundació Gala-Salvador Dalí, el tribunal ha desestimat el recurs d’Abel contra la decisió del jutjat de primera instància 11 de Madrid, que va desestimar la demanda de paternitat després que les proves d’ADN confirmessin que el geni surrealista no era el seu pare biològic.

Pilar Abel qüestionava la cadena de custòdia de les proves i dubtava de “l’objectivitat i la capacitat” tant dels forenses que van extreure les mostres com de l’Institut Nacional de Toxicologia que les va analitzar.

La Fundació recorda que Pilar Abel va interposar la demanda de paternitat l’any 2015. Aquest procediment judicial va obligar, fins i tot, a exhumar el cos de Salvador Dalí enterrat sota la cúpula geodèsica del Teatre-Museu Dalí de Figueres. Una actuació que va produir-se el 20 de juliol de 2017 i que va generar una gran expectació mediàtica i amb la ferma oposició de la Fundació Salvador Dalí.

Després de fer les proves d’ADN, al març, la Fundació Salvador Dalí anunciava que s’havien restituït les restes extretes per fer les proves. Tot i que les proves van confirmar que no era filla de Dalí, Pilar Abel va tirar endavant amb el procediment i i el cas va arribar a judici.

I no només això, sinó que va recórrer a l’Audiència de Madrid la resolució del jutjat de primera instància que tombava la demanda de paternitat posant en dubte la cadena de custòdia de les proves i “l’objectivitat” dels forenses i de l’Institut Nacional de Toxicologia que van extreure i comparar les mostres d’ADN.

Ara, en un comunicat, la Fundació Dalí informa que l’Audiència ha desestimat el recurs i manifesta la seva satisfacció perquè “s’honora la memòria de Salvador Dalí”. Amb aquesta sentència, la Fundació “dona per tancat aquest trist episodi”, que va comportar l’exhumació de les restes mortals de Salvador Dalí.

La sentència, però, no és ferma i es pot recórrer. Durant la tramitació del procediment, Pilar Abel va declarar públicament que és insolvent i que no podrà assumir les despeses judicials.

A l’hora de desestimar el recurs interposat per Pilar Abel, la sentència de l’Audiència de Madrid apunta que la prova biològica és “absolutament taxativa i inqüestionable” i critica que la recurrent vulgui sembrar dubtes i qüestionar l’actuació “d’un institut públic de reconegut prestigi” apuntant a una “manipulació intencionada” de les mostres o dels resultats. A més, recorda que la representació d’Abel mai va impugnar aquests laboratoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins