Societat

FRANCESC GUISSET

ALCALDE DE LLANÇÀ

“Vigilarem el territori amb els drons”

Cal demostrar al visitant l’aposta per la seguretat i per la salut col·lectiva

Els efectius policials són els que són i els drons ajudaran

Segona residència.
La tipologia del visitant de Llançà és, segons l’alcalde, Francesc Guisset, el de segona residència. Al seu parer, la segona residència garanteix millor la seguretat sanitària que els grans complexos hotelers. Assegura també que la fortalesa del destí turístic rau a saber demostrar l’aposta per la seguretat i per la salut col·lectiva
Com s’està assumint la fase 1 a Llançà?
Era una fase molt esperada. S’està fent amb normalitat i també amb prudència. A poc a poc s’estan obrint les terrasses i s’estan adoptant totes les mesures. Cada cop que es fa un canvi es generen moltes preguntes i es van resolent a mesura que apareixen. La gent és conscient que s’ha de fer bondat. Es va obrint progressivament i la gent va responent bé. Es respecta el distanciament social i amb moltes ganes d’anar passant fases.
La gestió del confinament ha estat un anar responent preguntes?
Creiem que la gestió feta en l’àmbit municipal és molt bona. S’han seguit molt les prescripcions sanitàries. Nosaltres també molts cops estàvem treballant i preparant el que venia abans de confirmar-se. Hi ha ajudat molt la consciència cívica que ha acompanyat totes les prescripcions. Des del punt de vista sanitari la incidència ha estat mínima i els serveis d’atenció als col·lectius més vulnerables han funcionat amb normalitat. S’ha donat molta informació a través dels programes de ràdio, apunts divulgatius, i s’ha fet una anàlisi de la incidència en el sector turístic. S’ha tingut molt en compte que la gent tingués el màxim d’informació possible. I també d’acompanyament en èpoques dures.
Com a municipi costaner els caldrà reconduir les estratègies turístiques?
Volem donar totes les facilitats possibles al sector empresarial de Llançà amb un paquet de mesures que van destinades a això, unes d’incentius i altres de donar facilitats per ampliar terrasses i mirar de compensar que la pèrdua d’aforament tingui la menor incidència possible en la facturació del negoci. Les mesures van en la línia d’incentivar que els comerços tinguin les seves inversions en matèria de prevenció del contagi. Són mesures de protecció del mateix negoci però que tenen incidència en la salut col·lectiva. Aquesta és una qüestió que ens afecta a tots i, per tant, ho incentivem en el sector públic i apostem perquè el sector privat també ho faci.
Es tracta d’atraure un turisme diferent?
Una de les fortaleses dels destins turístics serà la capacitat de demostrar l’aposta per la seguretat i per la salut col·lectiva. Pensem que a la gent l’atraurà anar a llocs on hi ha una aposta per la seguretat sanitària i on, en el cas que hi pugui haver un rebrot, el puguin atendre adequadament. A Llançà tenim una gran afluència de segona residència que permet conviure en família amb aïllament. Aquests tipus d’establiments o habitatges penso que poden fer sentir la gent més segura. La segona residència permet l’autonomia i dona la seguretat que els grans complexos hotelers no tenen.
Encara no és el moment, però la tornada a la platja els engresca o els angoixa?
Soc optimista. A mi m’engresca. La tipologia de les nostres platges té una part positiva i una de negativa. La positiva és que tenen uns aforaments que fan que es puguin anar distribuint al llarg de la costa. No hi ha grans concentracions. A Llançà tothom té el seu raconet.
La negativa?
Si hi ha actituds irresponsables es poden produir concentracions i accions no permeses com les festes.
I qui ho vigilarà?
La policia i, amb l’orografia que tenim de cales i caletes, ja s’estan plantejant serveis de vigilàncies amb drons. Fins ara els drons ja han tingut un paper destacat a Llançà, i el continuaran tenint. Han estat ben acollits. En l’etapa de confinament s’han fet vols de drons per vigilar i centrar les actuacions policials. Tenim un territori molt ampli però els efectius policials són els que són. Vigilarem el territori amb drons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot