Societat

Poques terrasses s’atreveixen a obrir a Barcelona

La majoria d’establiments tenen capacitat per a 4 taules i no els és viable

La majoria s’esperen a obrir fins a la fase 2

Pocs bars i restaurants de Barcelona van obrir ahir les seves terrasses, primer dia que ho podien fer en entrar a la fase1 del desescalament. Tenint en compte que a Barcelona un 70% de les terrasses tenen 4 taules o menys i que ahir aquestes només es podien ocupar en un 50%, el Gremi de Restauració de Barcelona (GRB) calcula que la xifra de negocis que realment van decidir reobrir a penes va superar el 20%.

“El sector de la restauració està bàsicament tancat, tal com ja havíem dit que passaria. Hi ha poc més de cent terrasses que tinguin capacitat per a 12 taules o més, la immensa majoria en tenen per a quatre. I la realitat és que no es pot funcionar amb dues taules i vuit cadires”, va dir ahir Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona, que va criticar “les enormes incoherències” de les normes per a aquesta fase 1 de la desescalada.

Lavabos tancats!

Una d’aquestes incoherències és la impossibilitat de fer servir els lavabos. “Si una persona està al costat de casa i va a prendre una cervesa deu minuts... mira, es pot aguantar, però si volem que la gent vagi a les terrasses no pot ser que després no pugui anar al lavabo”, va lamentar Pallarols, que va criticar una mesura que “és un problema seriós” i “no és de sentit comú”.

El Gremi de Restauració va indicar ahir que la immensa majoria del sector començarà a reactivar-se quan s’entri a la fase 2 del desconfinament. “Quan un establiment pugui obrir a dintre i a fora potser ja compensarà obrir”, va dir Roger Pallarols, que va recordar que “tenir tancat un negoci costa molts diners” però obrir-lo en segons quines condicions i que pràcticament no hi pugui venir ningú “encara en costa més”.

Segons el cens, a Barcelona hi ha 8.887 bars i restaurants. 3.300 locals no tenen terrassa.

LA FRASE

Que la gent no pugui anar al lavabo és una incongruència i un problema greu
Roger Pallarols
director gremi de restauració de Barcelona

Petició per allargar les concessions de les guinguetes

JxCat ha registrat al Congrés una proposició no de llei per prorrogar un any més –fins a la temporada 2021– les concessions d’explotació dels serveis de temporada a les platges: guinguetes, restaurants i altres instal·lacions temporals, com ara escoles de diversos esports nàutics, lloguer de para-sols i hamaques, de caiacs, de patins, venda de butlletes de creuers, de catamarans turístics, etc. El diputat de JxCat al Congrés per Girona, Sergi Miquel, que va registrar la proposició, va dir ahir que la proposta la fan davant la gran preocupació de les persones i empreses que treballen en aquest sector i davant les previsions d’una temporada turística molt complicada.

Serà aquella que depèn de les instal·lacions temporals destinades a prestar serveis. “No se sap si aquests serveis es podran prestar els mesos d’estiu i, en cas de poder-ho fer, la demanda disminuirà d’una manera molt considerable per les restriccions de distància entre les persones i per la caiguda dels ingressos dels treballadors que hagin passat o que estiguin afectats per un ERTO, i també per la caiguda en el nombre de turistes estrangers a conseqüència de la quarantena imposada”, va assegurar ahir el diputat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot