Societat

L’Estat aixecarà la quarantena als forans l’1 de juliol

González Laya anuncia la mesura i diu que estan esperant els turistes estrangers amb els “braços oberts”

El govern espanyol aixecarà l’1 de juliol la quarantena als viatgers que arribin a l’Estat. Ho va anunciar ahir la ministra d’Afers Estrangers, Arancha González Laya, després d’una reunió interministerial que es va fer per videoconferència sobre la reactivació del sector turístic espanyol, en què també van participar les vicepresidentes Teresa Ribera i Nadia Calviño; el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; el de Transports, José Luis Ábalos; el de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

La decisió es va prendre dos dies després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés que els turistes podran viatjar a l’Estat a partir del juliol i també l’endemà que la ministra de Transició Ecològica i Inclusió del govern francès, Élisabeth Borne, convidés els seus compatriotes a no viatjar especialment a l’Estat espanyol per les seves mesures “contradictòries”.

La quarantena imposada per Pedro Sánchez el 12 de maig per a tots els estrangers que creuen les fronteres no va agradar gens a alguns països europeus, en especial a França, principal mercat emissor a Catalunya –tan sols l’any passat, van venir a Catalunya quatre milions de francesos, que s’hi van gastar gairebé 2.500 milions d’euros–. D’altra banda, la mesura ha estat molt qüestionada, ja que és molt difícil comprovar si els forans que creuen la frontera després compleixen el confinament dins d’una residència, ja sigui privada o un hotel, tal com se’ls demana.

“A partir del mes de juliol, reactivem gradualment el turisme internacional, aixequem la quarantena i assegurem les condicions de seguretat sanitària”, va dir ahir la ministra González Laya, que va defensar la quarantena com una mesura “temporal” per evitar “la importació” de casos de Covid-19 i poder més endavant “reiniciar gradualment” el turisme. La ministra va aclarir que durant el confinament la quarantena ja era “automàtica”, perquè tothom estava obligat a aïllar-se. Ara que es relaxen les restriccions, però, va dir que veuen “important assegurar” que tothom que arribi a l’Estat es confini.

“El més difícil ha quedat enrere”, va dir González Laya, que hi va afegir: “Estem desitjant donar la benvinguda al turisme estranger.”

LA DATA

12.05.20
El BOE
va publicar que tots els estrangers que entressin a l’Estat haurien de fer quarantena.

LA XIFRA

4
milions
de francesos van fer turisme a Catalunya l’any passat. Una ministra francesa ha recomanat no venir a l’Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona