Societat

Represa del pla a la Font de la Pólvora contra els talls

A principis de juny començarà l’obra per sectoritzar el carrer Avellaners i es recuperarà el treball social amb les comunitats per a les regularitzacions

Tot havia quedat aturat arran de la pandèmia

La regidora de Drets Socials de Girona, Núria Pi, va anunciar ahir que a principis de juny es reprendran les obres de sectorització a la Font de la Pólvora –aturades per la pandèmia– dins del pla contra el frau elèctric i els talls de llum al barri. “Endesa treballarà en les quatre comunitats del carrer Avellaner, reprenent el pla allà on el vam haver de deixar”, va explicar a través de Twitter. La sectorització bloc per bloc, situant els fusibles en uns armaris a davant de cada edifici, té com objectiu que, en cas de sobrecàrrega, només salti el subministrament en l’edifici d’on provingui sense afectar la resta. Es va començar al desembre al carrer Mimosa, que de moment és l’únic en què s’ha actuat. Després del carrer Avellaner, la previsió és continuar amb els carrers Castanyer i Roure.

Núria Pi va explicar ahir a aquest diari que paral·lelament a les obres també es reprendrà la part social del pla, consistent en dos professionals treballant amb les comunitats assessorant-les sobre les potències dels comptadors i sobretot en la necessitat que tots els pisos tinguin regularitzats els contractes de llum. En les regularitzacions, la regidora admet que per ara “es va lent i no s’ha tingut l’èxit esperat”, ja que els veïns hi van “amb comptagotes”, però que hi continuaran insistint. El que no es podrà reprendre per ara és el tercer eix del pla, l’apartat policial. La situació de la policia local en l’estat d’alarma no permet pujar cada dia a fer inspeccions. S’hi tornarà quan es pugui.

Pel que fa al motiu pel qual es van suspendre les obres de sectorització mentre se’n mantenien d’altres en marxa, Pi destaca que, a més que moltes obres sí que es van suspendre, “era inviable continuar” amb l’apartat policial i social i el pla té sentit en conjunt.

Quant als talls, després d’un inici de confinament amb talls constants, molt denunciats pels veïns, últimament han disminuït molt. “Potser amb la calor, en haver-hi menys aparells de calefacció connectats, això ajuda que no salti”, argumenta.

Més obres per afavorir bicis i vianants

L’Ajuntament de Girona continua les obres a la via pública per donar espai als vianants i ciclistes i, després d’actuar a l’Eixample, el Centre i Santa Eugènia, aquesta setmana se centra a Montilivi i Pla de Palau-Sant Pau. En concret, s’ampliarà la vorera del carrer d’Andreu Tuyet, eliminant una fila d’aparcament, i es convertirà tot el carrer del Riu Freser en carril bici compartit amb bus i taxi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona