Societat

L’Estat pagarà d’ofici a 100.000 llars l’ingrés mínim vital a final de juny

Aquestes famílies més vulnerables per renda el rebran sense sol·licitar-lo

La xifra, d’entre els 461 i els 1.100 euros, completarà la renda de la Generalitat

El govern espanyol preveu aprovar avui l’ingrés mínim vital (IMV) que pagarà d’ofici a final de juny a 100.000 famílies vulnerables de tot l’Estat, i que serà d’entre 461 i 1.100 euros, una quantitat que complementarà la que prestarà la Generalitat en el cas de Catalunya. Ho va anunciar ahir en una entrevista a Onda Cero el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Les 100.000 famílies que rebran la prestació automàticament i sense necessitat de sol·licitar-la són les llars que el govern espanyol ha detectat en situació més precària per l’encreuament de les dades de renda i de patrimoni. Fa poc, el ministre va avançar que aquestes 100.000 llars formen part de les prop de 600.000 que tindran dret a l’IMV perquè tenen uns ingressos inferiors als 230 euros mensuals –“el 20% més pobre de la societat espanyola”, havia afirmat–. El ministeri calcula que la prestació podria arribar a 850.000 famílies i serà de dotze mensualitats. Hi haurà fins a dotze tipologies de famílies en condicions de sol·licitar la renda mínima i que rebran quantitats diferents segons característiques, com ara el nombre de menors a càrrec, el fet de ser monoparentals, etc.

El govern espanyol obrirà un “sistema multicanal” a través del web i en coordinació amb els ajuntaments perquè puguin presentar les sol·licituds la majoria de les llars que no rebran l’ingrés de manera automàtica.

Catalunya no el gestionarà

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions va justificar per què el País Basc i Navarra podran gestionar la prestació de l’IMV i, en canvi, no ho podrà fer Catalunya. Escrivá ho desvincula de l’acord polític d’aquesta setmana entre el govern del PSOE i Unides Podem amb el PNB, i ho atribueix al fet que les dues comunitats forals gestionen els seus impostos i, per tant, tenen les dades sobre nivell de renda i patrimoni de les famílies. “La singularitat foral ha de tenir un tracte diferenciat en la gestió, però sempre va estar previst així”, des que es va concebre la prestació, assegurava ahir Escrivá. Tot i que la renda mínima ja la tenen establerta les autonomies i la prestació estatal completarà aquella, Escrivà afirma que algunes són baixes i que es pretén garantir un mínim arreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona