Societat

Girona suspèn aquest any els pressupostos participatius

El milió d’euros d’inversió serà per a projectes urgents en la crisi actual i es mantenen els 200.000 euros per a projectes socials

La pandèmia alenteix la reforma del sistema, que ara es preveu per a finals d’any

Girona no tindrà aquest any votació de pressupostos participatius de barri. L’equip de govern ha decidit suspendre aquesta edició dels comptes arran de les noves prioritats creades per la pandèmia i les seves conseqüències, i també perquè després d’aquests mesos amb tot paralitzat no s’era a temps d’aprovar el nou reglament del sistema i aplicar-lo aquest mateix any (ara es calcula que estarà llest a finals d’any). La part destinada a projectes socials es mantindrà, mentre que la part d’inversió es dedicarà a temes urgents que s’estan acabant de concretar.

Dues partides

Des de fa uns anys, els 1,2 milions destinats a pressupostos participatius es divideixen dins dels comptes municipals anuals en una partida d’un milió per a projectes d’inversió (sobretot obres urbanístiques i viàries) i una altra de 200.000 euros per a projectes socials. El regidor de Participació, Martí Terés, explica que el milió que s’allibera en no haver-hi aquest any pressupostos participatius es destinarà a “projectes per fer front a la crisi”, mentre que els 200.000 euros es mantindran per a projectes socials en una convocatòria de subvencions. “Hi ha projectes de barri que requereixen continuïtat, com ara plans de dinamització. L’objectiu de la convocatòria és poder mantenir aquests plans en marxa, però també pot presentar-s’hi algun nou projecte”, explica Martí Terés.

Reforma del sistema

El regidor assenyala que l’objectiu era tancar el nou reglament abans de l’estiu per fer el procés d’aquest any a la tardor, però que no s’hi ha sigut a temps. Actualment el Campus de Cohesió i Compromís Social de la UdG està enllestint la diagnosi, basada en el recull de dades i entrevistes a agents clau (tant entitats i particulars com grups municipals). Un cop es tingui la diagnosi, que inclourà també un esbós d’idees de futur, arrencarà la fase de debat per intentar “arribar al màxim consens que sigui possible amb entitats i partits”, subratlla Terés. En aquest debat hi entraran temes com ara “l’àmbit, la dotació, la freqüència, qui pot participar-hi...”, detalla el regidor, que ara s’ha marcat com a objectiu aprovar el nou reglament en el ple abans d’acabar l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona