Societat

Colònies i casals d’estiu ja podran tornar en la fase 3

Les condicions de l’última etapa publicades ahir al BOE relaxen la majoria de límits

Via lliure a Port Aventura per obrir el 8 de juny, si vol

Permetrà fins a 800 persones en actes a l’exterior

Les activitats de lleure infantil i juvenil, com ara colònies i casals d’estiu, ja estaran permeses en fase 3, segons les condicions que ahir va publicar el BOE per a aquesta etapa, en principi l’última de la desescalada abans d’entrar en la denominada “nova normalitat”. Tot i que la Generalitat tindrà l’última paraula per dictar tota la normativa en ser la competent, les activitats s’hauran de fer en principi en espais limitats al 50% de la capacitat si és a l’exterior, amb un màxim de 200 persones, i a un terç a l’interior, amb un màxim de 80, sempre incloent-hi els monitors. Els participants es podran organitzar en grups de 10 com a màxim que, sempre que es pugui, restringiran interaccions amb la resta.

La fase 3 també marcarà el tret de sortida per a la reobertura de centres recreatius turístics, zoos i aquaris, a més de casinos, sales de joc i cases d’apostes, en tots els casos amb un límit del 50% d’aforament. Demà només canvien de fase Formentera i tres illes canàries, però el 8 de juny, si no passa res en les dades sanitàries, hi accediran ja el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, la qual cosa vol dir que Port Aventura té via lliure per obrir a partir d’aquell dia, amb condicions, això sí, com ara reorganitzar la circulació i els espais interiors, i marcar senyals a terra en les cues i l’accés a atraccions per garantir la distància. És clar que en la fase 3 segueix permetent-se només la mobilitat dins de la regió sanitària, i està per veure en aquest cas que li surti a compte reobrir ja. També els guies turístics, per cert, podran tornar a l’activitat, per a grups màxims de 20 persones, que són les que en general es permetran en tota activitat pública o privada. A més, es ratifica l’eliminació de franges horàries.

La normativa permet obrir ja les zones comunes de centres comercials al 40%, i flexibilitza moltes limitacions de capacitat de fases anteriors. Així, les botigues podran deixar entrar fins a la meitat de l’aforament, i els bars i restaurants podran tenir un 75% de cadires a l’exterior i un 50% dins del local, on ja es podrà estar a la barra. Museus i biblioteques podran obrir també els seus espais amb la meitat d’aforament. Cinemes, teatres, circs i auditoris apugen el límit també al 50%, amb un màxim de 80 persones a dins i, això és nou, fins a 800 a l’exterior, el doble del que s’havia anunciat. Sempre, és clar, mantenint distàncies, que es poden suprimir per als convivents. Les activitats de turisme actiu i els congressos també podran créixer en nombre de participants, i ja no caldrà cita prèvia per fer servir recintes esportius tancats. Casaments, enterraments i llocs de culte també amplien capacitat.

El mateix BOE d’ahir introdueix matisos en fase 1 i 2: aclareix que pot entrar més d’una persona en lavabos, emprovadors o sales de lactància d’ús públic o de llocs de treball si hi ha 4 m² per cap, i en fase 1 ja permet la mobilitat dins de la regió per participar en activitats d’empreses de turisme actiu. A més, permet reobrir piscines esportives, a què en fase 2 aixeca la restricció d’un sol usuari per carril i torn. A més, ja permet contacte en els esports per parella en llocs tancats en fase 2.

Garraf i Penedès, la vuitena regió

El govern va aclarir ahir que des de demà ja es permetrà la mobilitat entre les subregions de Barcelona, metropolitana nord i sud, ja que passen a formar-ne una de sola, encara en fase 1. Això sí, no estarà permès entrar o sortir al Garraf i l’Alt Penedès, que demà ja seran en fase 2, i que de facto conformen la vuitena regió sanitària del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES