Societat

Les revetlles de Sant Joan, de màxim 20 persones a casa

A les platges no hi poden haver més de 800 persones assegudes

Alerta pel perill de dur gel hidroalcohòlic

Les festes particulars de la revetlla de Sant Joan, quan tot Catalunya ja estarà en fase 3, hauran de ser d’un màxim de 20 persones si es fan en un lloc tancat i de 80 persones si es fan en un lloc obert. Aquest any no hi podrà haver revetlles multitudinàries i, si se n’organitza alguna de popular, haurà de ser de màxim 800 persones assegudes.

Per això ahir Protecció Civil va avisar que si molta gent va a fer la revetlla a la platja, com és típic, o en algun altre gran espai, les policies locals hauran de vigilar que els grups siguin d’un màxim de 20 persones i puguin mantenir la distància de seguretat amb les altres colles.

“La d’aquest any serà una revetlla especial, diferent però sobretot segura”, va dir ahir el conseller d’Interior, Miquel Buch, que, amb els responsables de Protecció Civil, va presentar les mesures de seguretat de la pròxima revetlla, la primera gran celebració popular permesa després del confinament i una prova de foc que ha de demostrar que es pot fer una celebració de país sense que hi hagi un rebrot de contagis.

Les platges preocupen

Protecció Civil fa setmanes que treballa en els protocols per a aquesta revetlla amb el Departament de Cultura, ajuntaments, empreses pirotècniques, la Creu Roja i els grups operatius de seguretat i emergències com ara la policia, els bombers i el SEM. De fet, cada ajuntament adaptarà el marc normatiu general a les seves circumstàncies particulars, va dir ahir Miquel Buch.

El director adjunt de Protecció Civil, Sergio Delgado, va admetre que les grans concentracions a les platges són un dels aspectes que més els preocupen perquè són possibles fonts de contagis. En tot cas, va recordar que les ampolles de gel hidroalcohòlic que ara s’utilitzen constantment per desinfectar les mans poden ser inflamables i que qui tiri petards no en porti a sobre.

Sergio Delgago va recomanar als que hagin de tirar petards que es rentin les mans amb aigua i sabó i que no comparteixin els objectes amb ningú més. Com cada any, no es podrà fer foc ni tirar petards a menys de 500 metres de qualsevol zona amb vegetació. Durant aquesta revetlla, a més a més, cal tenir precaució amb les mascaretes obligatòries que, tot i que no són inflamables, es poden cremar o fer-s’hi un forat si els cau alguna espurna, amb la perillositat que això suposa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona