Societat

L’interès pel rènting de cotxes es quadruplica

L’anunci de l’inici de la desescalada va marcar el punt d’inflexió

Els nous usuaris demanen més flexibilitat

L’interès per tenir un vehicle privat s’ha incrementat amb l’inici del desconfinament, tal com mostren les xifres de recuperació, que està sent més ràpida en el cas del trànsit que no pas en el nombre d’usuaris del transport públic. La desconfiança envers els mitjans de desplaçament col·lectius per por del contagi de la Covid-19 ha fet que es dispari la demanda de les modalitats de rènting de cotxes. El portal Idoneo.com, que permet comparar i contractar diverses opcions de rènting, revela que l’interès es va quadruplicar entre el 22 d’abril, coincidint amb l’anunci del govern de l’inici de la desescalada, i el 31 de maig. I aquest interès ha anat creixent a mesura que es reprenia el lliurament de vehicles gràcies a l’obertura dels concessionaris, i ha arribat a un increment del 438%.

Les previsions econòmiques per als pròxims mesos, amb una caiguda del PIB del 92% durant aquest any i una taxa d’atur del 20%, converteixen el rènting en una opció més atractiva que l’adquisició d’un vehicle. D’aquesta manera, es pot tenir cotxe sense necessitat de pagar una entrada i amb les despeses d’assegurança a tot risc incloses en la quota mensual, així com el manteniment. Aquestes són dues de les raons més valorades pels usuaris.

La por del contagi també ha suposat un increment significatiu de l’activitat a les plataformes de contractació de rènting 100% online, en què es pot fer tota la tramitació sense haver de sortir de casa, com és el cas d’Idoneo.com. La incertesa fa disparar també la demanda de més flexibilitat a l’hora d’optar pel rènting. Si abans es buscaven solucions més a llarg termini, ara se’n busquen de més flexibles, com ara el rènting amb menys de dotze mesos de permanència, per cobrir les necessitats concretes de cada usuari a curt termini. Segons les dades aportades per Idoneo.com, la crisi de la Covid-19 està aconseguint accelerar una tendència imparable de consum, el pas al “pagament per ús” com a via per tenir un vehicle en detriment de la compra.

LA XIFRA

438
per cent
s’ha incrementat l’interès pel rènting d’un vehicle, segons el portal comparador Idoneo.com.

El trànsit ja arriba a prop del 80%

L’arribada de la fase 2 a la regió metropolitana de Barcelona va anar acompanyada ahir d’un nou repunt del trànsit. Als accessos de l’àrea metropolitana de Barcelona, ahir, fins a les 16.30 h, la circulació de vehicles de sortida ja representava un 80% del volum respecte a un dilluns normal, mentre que a l’entrada, el còmput era de prop del 79%. Al transport públic, el nombre d’usuaris també va a l’alça, però els percentatges són molt menors. Pel que fa al metro, el nombre de validacions en hora punta, fins a les nou del matí, havia pujat un 8% respecte a dimarts passat, mentre que a FGC la pujada era del 9,4% i situava el volum d’usuaris en un 30% respecte als que hi havia abans de l’inici de la pandèmia. Al servei de rodalies, el nombre d’usuaris ahir en hora punta va assolir el 33,5% respecte als d’abans de la crisi. Amb aquesta dada, el servei consolida unes xifres de recuperació de la demanda que se situen al voltant del 5% cada setmana. Des d’ahir va quedar sense efecte la restricció de seure en seients contigus, però es manté la recomanació de respectar les distàncies sempre que sigui possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona