Societat

La selectivitat es farà amb mascaretes, distància de seguretat interpersonal i rentat freqüent de mans

El Govern preveu la distribució de 2.500 litres de solució hidroalcohòlica en el conjunt de les seus d’examen

La selectivitat s’haurà de fer amb mascareta. I és que, segons el paquet de mesures presentat per la comissió organitzadora de les proves d’accés a la universitat (PAU) per prevenir els contagis, aquesta protecció serà obligatòria per a alumnat, professorat i personal de suport a l’interior del centre docent, inclosos els processos d’acreditació dels membres del tribunal, d’identificació de l’alumnat i la realització dels exàmens.

Altres de les mesures higièniques previstes estableixen que en accedir al centre i a les aules, així com en sortir-ne, tothom s’haurà de fregar les mans amb solució hidroalcohòlica, i cada vegada que s’intercanviï paper o qualsevol objecte amb una altra persona.

Així doncs, amb aquesta finalitat està prevista la distribució de 2.500 litres de solució hidroalcohòlica en el conjunt de les seus d’examen, distribuïdes en cinquanta-nou poblacions (enfront de les vint-i-dues habituals), arreu del territori.

Pel que fa a l’aforament i la distància de seguretat interpersonal, l’ocupació de les aules es determinarà, si no hi ha altres mesures addicionals, mantenint la distància interpersonal de seguretat de dos metres radials. En aquest sentit, es treballa en una ocupació d’aules d’entre una sisena i una cinquena part de la seva capacitat real.

L’alumnat haurà d’ocupar per a totes les proves el lloc d’examen que li sigui assignat el primer dia, i dipositar els objectes personals (motxilles i altres) en l’espai interpersonal de seguretat situat darrere seu, i si no és possible, al de davant seu.

Aquest paquet de mesures, que haurà de ser validat en última instància pel PROCICAT, adapta la realització d’exàmens massius a les normes generals de seguretat prescrites per les autoritats sanitàries, i suposen un pas més, juntament amb la modificació de calendari i horari, a l’hora de realitzar les proves en un entorn de màxima seguretat.

Crida esglaonada

Per reduir les aglomeracions, la crida a l’alumnat per comprovar-ne la identitat i accedir a les aules es farà de manera esglaonada per grups, seguint un ordre alfabètic.

En cada franja horària, no es podrà sortir de l’aula fins que no hagi transcorregut una hora des de l’inici de la prova i prèvia autorització del professor responsable de l’aula.

Els recorreguts, les aules i els lavabos estaran degudament senyalitzats, juntament amb recordatoris d’actituds responsables, i els passadissos només podran ser ocupats en el moment d’accedir a les aules.

Igualment, dins d’aquestes mesures s’aconsella que alumnat, professorat i personal de suport porti aigua i menjar, perquè cal tenir en compte que, si n’hi ha, les màquines expenedores de begudes i aliments estaran desactivades i les fonts d’aigua, precintades, atès que poden ser un possible focus de contagi si no s’utilitzen correctament.

La Comissió organitzadora de la PAU considera molt important, per solidaritat i responsabilitat social, que totes les persones implicades en les proves d’accés a la universitat compleixin totes les mesures de prevenció que indiquin els responsables, malgrat les molèsties personals que aquesta situació excepcional d’emergència pugui causar.

La matrícula de la prova d’accés a la universitat per a l’alumnat lliure i per a l’alumnat de batxillerat i cicles formatius finalitza el proper dilluns dia 15 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll