Societat

Aquest any hi ha un 30% menys de casetes de petards

El sector pirotècnic fa una crida als consumidors perquè facin les compres ‘online’ i no esperin a última hora per evitar aglomeracions

La revetlla de Sant Joan serà la primera gran festa en la nova normalitat i això està animant les vendes de petards. Aquest any, el sector obrirà 700 establiments temporals de petards (o casetes) a Catalunya, un 30% menys que l’any anterior.

Amb aquests últims dies de pluja i la reducció de punts de venda a Catalunya, el sector pirotècnic fa una última crida per demanar que no es concentrin les compres a l’últim dia, i així evitar aglomeracions.

Des del sector també recomanen com a mesura de prevenció fer ús del click&collect, és a dir, compra online i recollida als establiments.

Tot i que les vendes s’estan animant aquests dies, la previsió de facturació per aquest Sant Joan és un 25% per sota de l’any anterior.

Durant la quinzena de Sant Joan els establiments de petards de Catalunya concentren el 95% de la facturació anual, és a dir, pràcticament els ingressos de dotze mesos es troben concentrats en aquesta campanya.

Per aquest any, s’espera que augmenti la venda dels “lots de productes dissenyats per a infants i famílies, així com les fonts i bateries, que creiem que per les distàncies d’ús poden ser productes que s’adaptin molt bé a la situació actual”.

Com a mesura de seguretat també senyalitzaran la distància entre clients a la cua amb línies, oferiran la possibilitat de consultar el catàleg digital i repartiran catàlegs d’ús unipersonal, perquè els clients puguin anar decidint les compres des de la mateixa cua.

Els establiments que ho permetin habilitaran també dues portes per als clients, una d’accés i una altra de sortida.

Tot plegat, calculen que el tiquet mig de compra rondarà els 40 euros per família, i aconsellen el pagament amb targeta de crèdit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot