Societat

Les residències, confoses, sense instruccions de Salut

Els centres assistencials, “desconcertats” perquè en la nova etapa no hi ha un pla específic per a la gent gran

Mantenen restringides les visites i les sortides dels residents i esperen nous ingressos

Confusió a les residències de gent gran per com s’ha de protegir a partir d’ara un dels col·lectius més vulnerables i que més ha patit la pandèmia, que els ha posat en el punt de mira per una gestió molt criticada. L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) va mostrar la seva preocupació per la manca de concreció del departament de Salut de com les residències han d’actuar, un cop aixecat l’estat d’alarma, per evitar contagis i possibles rebrots. “És hora de donar seguretat al sector, als residents, a les professionals, a les famílies”, va dir la presidenta de l’ACRA, Cinta Pascual, que lamenta que no hi hagi cap pla específic a punt per al sector. “Esperem que tot quedarà regulat dilluns”, confia la portaveu de la Federació d’Entitats d’Assistència a la Tercera Edat, Montse Falguera, que assegura que han hagut de “frenar” les famílies que es volien endur els seus per anar diumenge a dinar i passar el dia a fora. “Els rebrots poden venir per aquí i ens cal més concreció del que es pot fer per seguretat de tothom”, diuen, mentre es mantenen les mesures de prevenció de la fase 3. Això implica restriccions en les visites, de mitja hora a la setmana, que poden fer fins a tres familiars a un resident. Les sortides a l’exterior no poden superar una hora, sempre que vagin acompanyats per un familiar o cuidador.

Les residències també reclamen que Salut agilitzi els plans de contenció que fan els centres per poder fer ingressos, omplint places vacants, en aquelles residències classificades de verdes (sense Covid-19) o les grogues, on hi ha una incidència molt baixa del virus i espais segurs on poder aïllar els residents. “Se’n fan en comptagotes”, afirmen, quan la situació és complica tant per l’espera de les famílies, amb centres assistencials tancats com els centres de dia i per la gestió econòmica dels centres.

Elaboren un mapa sonor del confinament

Investigadors de La Salle-Universitat Ramon Llull i de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) elaboren un mapa sonor del confinament. El 63,4% dels enquestats el qualifica de “molt bo”.

20% més de residus sanitaris que en tot un any

Els centres mèdics i els hospitals van generar els passats mesos de març, abril i maig 3.982 tones de residus sanitaris, 20% més del que habitualment produeixen en tot un any.

Lleida homenatja les víctimes de la Covid-19

L’Ajuntament de Lleida organitza un acte en memòria de les persones que s’han mort durant el confinament. Sospirs de Pau es farà el dissabte 27 de juny al vespre al parc de la Mitjan i és obert a tothom.

Encara hi ha quatre hotels que ofereixen serveis sanitaris

Quatre dels 30 hotels que durant la pandèmia es van posar a disposició dels hospitals per acollir malalts de Covid-19 continuen prestant funcions de tipus sanitari, segons va informar ahir el departament de Salut. En total, van ser 64, 30 dels quals van acollir a malalts i 34 més van servir per allotjar professionals sanitaris.

Primera missa post-Covid-19 a la Sagrada Família

La Sagrada Família va celebrar ahir la primera missa (amb capacitat restringida) després del confinament. A l’eucaristia, presidida pel cardenal Omella, es va pregar per les víctimes de la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona