Societat

Això no s’ha acabat

L’OMS adverteix que la pandèmia arriba a una fase perillosa

Divendres va ser el dia amb més casos a tot el món des de l’inici

Ja hi ha més de nou milions d’infectats i han mort prop de mig milió de persones

“El virus es continua expandint ràpidament, és mortal i molta gent és susceptible d’emmalaltir”, ha dit el director general de l’OMS

Malgrat que, a Catalunya, torni una certa normalitat en la vida social i econòmica, fent un cop d’ull a les dades que arriben d’arreu del món, fins i tot de la mateixa Europa, queda ben clar que la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, que provoca la malaltia de la Covid-19, continua ben viva i en expansió. La mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS) ho ha confirmat aquesta setmana quan ha advertit, mitjançant el seu director general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, que la pandèmia està entrant “en una nova i perillosa fase” i que s’està accelerant. Una dada que justifica aquesta frase: divendres passat, dia 19 de juny, va ser el dia amb més casos declarats, amb un total de 180.874, des de l’inici de la crisi. Dissabte, aquest xifra va baixar fins a 156.922, la segona més alta. La pandèmia és especialment virulenta ara mateix a Amèrica, amb el Brasil, Mèxic, els Estats Units i el Perú al capdavant, i també a l’Orient Mitjà. De fet, dels 180.874 casos de divendres, més de la meitat es van reportar des del continent americà. “El virus es continua expandint ràpidament, és mortal i molta gent és susceptible d’emmalaltir”, va dir Adhanom Ghebreyesus. “Entenc que molta gent està tipa d’estar-se a casa i que els estats vulguin reobrir les seves economies, però cal mantenir una vigilància extrema”, va advertir el director de l’OMS.

Els rebrots apareguts a la Xina i en alguns països europeus com Alemanya han fet saltar també totes les alarmes i tots els governs ja preparen plans de contingència per a la propera tardor quan, amb la tornada del fred, previsiblement el virus torni a tenir facilitats per moure’s més ràpidament.

A escala global, des de l’inici de la pandèmia, al gener a la Xina, s’han registrat més de nou milions de casos, que segurament són molts més, i han mort cap a mig milió de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós