Societat

Autoritzats 1.315 punts de venda de pirotècnia per a les revetlles a Catalunya

Aquest any hi ha 33 casetes i locals menys com a conseqüència de les mesures contra la Covid-19

Un total de 1.315 establiments, entre casetes i locals, han estat autoritzats per la delegació del govern espanyol a Catalunya per vendre articles pirotècnics durant la campanya de les revetlles del 2020.

Segons informa l’executiu espanyol, la crisi de la Covid-19 i el nou reglament que han de complir els punts de venda ha comportat una lleugera disminució respecte l’any passat, quan es van autoritzar 1.348 punts.

Per províncies, a Barcelona s’ha autoritzat 831 casetes i 104 locals; a Tarragona, 82 casetes i 92 locals; a Girona, 126 casetes i 5 locals, i a Lleida podran obrir 72 casetes i 3 locals per vendre articles pirotècnics.

Els articles pirotècnics que es vendran durant aquest període de revetlles es classifiquen en tres categories. En la primera l’anomenada F1, hi ha els articles de molt baixa perillositat i nivell de soroll insignificant, destinats a ser utilitzats en zones delimitades, fins i tot dins d’edificis residencials. La categoria 1 no pot incloure petards ni trons, ni bateries dels mateixos i l’edat mínima d’adquisició és de 12 anys.

En la categoria F2 s’inclouen els artefactes de baixa perillositat i baix nivell sonor, destinats a ser utilitzats a l’aire lliure en zones delimitades, quan sigui procedent s’ha de guardar una distància mínima de seguretat de 8 metres, i l’edat mínima per a la compra és de 16 anys.
Finalment, els articles de la Categoria F3 són de perillositat mitjana, s’han d’utilitzar a l’aire lliure en zones de gran superfície, la distància de seguretat, en els casos que sigui procedent, passa de 8 a 15 metres i l’edat mínima per a la compra és de 18 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona