Societat

Tret de sortida

L’hotel insígnia del grup Derby Hotels ha estat el primer establiment de luxe que ha obert a Barcelona

La ciutat comença a recuperar la fesomia en espera dels estrangers

Dos madrilenys, una executiva i un home que ha vingut a Barcelona per a un tractament mèdic, van ser, ahir, els primers clients que van entrar al Claris Hotel & Spa, el primer hotel de cinc estrelles de Barcelona que ha obert les portes després de l’estat d’alarma. Aquest hotel, de 115 habitacions, té un 30% de reserves fetes, principalment de clients de l’Estat i d’altres llocs d’Europa, però com la majoria d’hotels de luxe i superluxe de la ciutat aquest any trobaran molt a faltar alguns dels seus clients més fidels, com ara els nord-americans, dels que tenen més poder adquisitiu.

Des d’ahir, la UE permet i recomana obrir fronteres amb 14 països (Austràlia, Algèria, el Canadà, Corea del Sud, Geòrgia, el Japó, el Marroc, Montenegro, Nova Zelanda, Sèrbia, Tailàndia, Tunísia, l’Uruguai i Ruanda). L’entrada de xinesos queda vinculada al fet que els europeus puguin entrar a la Xina. “Amb la gent d’aquests 14 països no en tenim prou”, va admetre Joaquim Clos, propietari del Claris i director general de Derby Hotels (20 hotels a Barcelona, dos a Madrid, un a Londres, un a París), que va reconèixer que han obert, tot i perdre diners, per “responsabilitat i compromís amb la ciutat”. La temporada es dona per perduda (els mesos d’abril, maig i juny són temporada alta per al Claris, amb una ocupació del 80 i 90%, unes 3.000 pernoctacions), però donar una imatge de normalitat i generar confiança a l’estranger (sobretot sanitària) és fonamental per al futur.

Fins dilluns, i segons confirma Turisme Barcelona, només hi havia un 10% dels hotels de Barcelona oberts (45 de 450) i l’ocupació era del 10%, una misèria. Amb l’obertura ahir del Claris, però, s’ha donat el tret de sortida a la nova etapa en el turisme de la ciutat. Avui obrirà The Serras, un hotel de gran luxe a tocar del port, i divendres l’Ohla de Via Laietana, també de cinc estrelles. I de mica en mica es va estenent la taca d’oli i als grans hotels se n’hi afegeixen d’altres, de totes les categories. Mentrestant al centre de la ciutat les botigues llueixen buides o mig buides, els quioscos estan tancats i als bars i restaurants tots tenen lloc. En espera dels turistes internacionals (i les seves carteres plenes) tots els esforços de l’administració són, mentrestant, per omplir les activitats, els museus, les rutes i els restaurants amb la gent de casa. No en va a Barcelona 90.000 persones viuen d’això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona