Societat

Els primers al temple en 114 dies

La Sagrada Família obre unes hores per homenatjar els sanitaris

Visites en cap de setmana fins al 31 de desembre

Fins al 12 de juliol , la Sagrada Família obre només per a grups clau en la lluita contra la Covid

En un particular homenatge a l’esforç dels professionals sanitaris durant la pandèmia per la Covid-19, el temple de la Sagrada Família va obrir, ahir, les portes per a un públic especial: el personal sanitari que han estat en la primera línia de la lluita contra el virus i les seves famílies. Ells van ser els primers de tornar a entrar al temple, tancat a la visita del públic des del divendres dia 13 de març. Han estat 114 dies de tancament, el període més llarg en què no s’han rebut visites, si se n’exceptua el període de la Guerra Civil. I una reobertura com la d’abans de la Covid-19 encara tardarà a arribar.

És previst que el temple obri aquest cap de setmana només unes hores al dia i per a professionals convidats. Aquest cap de setmana, són més de 2.000 professionals adscrits als col·legis de metges, infermeria, farmacèutics i fisioterapeutes i s’ampliarà als agents dels diferents cossos de seguretat, personal d’entitats socials i ONG que han atès famílies i persones amb dificultats econòmiques i organitzacions empresarials i de comerciants que han mantingut els seus serveis oberts durant la pandèmia. Aquesta fase, batejada com a fase Homenatge, durarà fins al cap de setmana de l’11 i 12 de juliol i rebrà uns 12.000 visitants d’aquests col·lectius. A partir de llavors i fins a finals d’any, el temple estarà obert per als ciutadans de Barcelona, encara que les entrades “volen”. Els mesos de juliol i agost, l’aforament ja està cobert i el dia 3 d’agost s’obrirà la campanya per aconseguir entrades per al setembre.

En Nelson, infermer del Vall d’Hebron de 35 anys, es felicitava, ahir, de la iniciativa, que trobava molt més atractiva que “la paga extra de la Generalitat” amb què no estava “gaire conforme”. Recordava que molts companys han patit seqüeles psicològiques pel sobreesforç per la pandèmia i que la situació viscuda a l’hospital barceloní ha estat “molt dura”.

Per a la Silvana, metgessa de família del CAP Montigalà, la visita d’ahir era una “manera bonica” d’agrair la feina feta. “Hem viscut els darrers mesos amb molt estrès i incertesa –explica–, intentant fer les coses bé, com podíem i sense protecció.” Ara, però, aquelles vivències sembla que queden lluny i reconeix que s’ha passat dels aplaudiments a les vuit del vespre als nervis i algunes males maneres. “Ara, tenim per fer tota la feina ajornada”, recorda.

L’Elisa, de 46 anys i infermera al CAP Les Corts, considera que es mereixia una visita com la d’ahir al temple. “M’he passat un mes tancada, convalescent de la Covid-19. Jo crec que m’ho mereixo!”, riu. Amb la seva mascareta quirúrgica ben posada, tot i haver passat la malaltia, demana “responsabilitat de grup” per no tornar a la situació dels mesos de març i abril. Si no som curosos, “ens confinaran a tots i ho patirem tots”, es lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona