Societat

“Ara és moment de serenor, sang freda i comprensió”

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, crida a la responsabilitat

Més controls policials i allau de suspensions d’activitats

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va afirmar ahir que ha rebut “amb tristesa, certa inquietud i una lògica preocupació” la decisió de confinar la comarca del Segrià que el govern va fer pública ahir al matí. En una compareixença pública acompanyat dels seus tinents d’alcalde, Pueyo va apel·lar a la corresponsabilitat i a la comprensió per “doblegar la corba de contagi”. Al mateix temps, va demanar a la ciutadania que limiti els seus moviments i que redueixi les activitats d’oci, i va anunciar que s’incrementarà el nombre de controls policials per evitar concentracions de grups de més de deu persones al carrer i als locals d’oci.

L’alcalde de Lleida va pronosticar que la mesura de “contenció” es pot allargar unes dues setmanes, “pel cap baix”. “Preferim dues setmanes de molta responsabilitat per aplanar la corba de contagis que una setmana més o menys flexible”, va indicar. “Necessitem sang freda, corresponsabilitat i comprensió”, va sentenciar l’alcalde, que va assegurar que les dues prioritats de la Paeria són “la defensa de la vida i la salut” i “la capacitat de recuperació del teixit econòmic”, unes prioritats que “oscil·len d’una manera molt delicada i subtil”. “La vida és la vida, però la vida en la nostra societat requereix de treball i d’ingressos per a les famílies i empreses”, va afegir.

Policia i mascaretes

A banda dels controls policials, l’alcalde també va anunciar que la setmana vinent repartiran mascaretes quirúrgiques a tothom que no en tingui, a dos punts de l’Eix Comercial. Altres de les mesures anunciades són l’ajornament de l’obertura de les piscines municipals, mantenir tancats els centres cívics i les ludoteques, i reprogramar les activitats de Cultura Música, així com posposar les activitats del programa Estiu 2020. Així mateix, també se suspèn definitivament la Fira de Titelles, que s’havia de celebrar el dia 8 de juliol.

A més, Pueyo va anunciar que els parcs infantils continuaran oberts, encara que s’extremaran les mesures de protecció i de neteja. També hi ha la voluntat de mantenir els mercats no sedentaris, encara que s’estudiarà una possible ampliació del distanciament entre parades. Finalment, es mantindran les estades d’estiu, que tindran un màxim de deu infants per cada monitor. Finalment, els 275 treballadors municipals que actualment treballen des de casa, ho podran continuar fent mentre duri el nou confinament, a excepció del personal dels serveis essencials.

Els habitants de Lleida van rebre amb resignació la decisió del govern de confinar la comarca del Segrià. Alguns van explicar a l’agència de notícies ACN que aquesta mesura “ja es veia venir”, després que aquest divendres s’instal·lés un hospital provisional al costat de l’Arnau de Vilanova per atendre casos de coronavirus. “Teníem una mica de llibertat, i ara ens l’han tallat de cop”, va explicar Pere Rovira. Per la seva banda, alguns comerciants van admetre que això els afectarà “molt”, just quan semblava que començaven “a remuntar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp