Societat

Foment ataca Ada Colau per la nova mobilitat

La patronal veu perillar 50.000 llocs de treball si es frena l’ús del cotxe

La patronal Foment del Treball va llançar ahir un atac en tota regla contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el seu equip, als quals acusen de posar en perill fins a “50.000” llocs de treball a causa de la política municipal de frenar l’ús privat del cotxe donant prioritat als vianants.

El president de Foment, Daniel Sánchez Llibre, va presidir un acte a la seu de Foment, on, davant de petits empresaris i comerciants, es va menysprear la figura de l’alcaldessa acusant-la d’anar en contra dels interessos de la ciutat fins al punt d’afirmar que algú “li va haver d’explicar de què va això del Mobile World Congress”.

El motiu de l’atac són les mesures de la mobilitat de la nova normalitat, en què a diversos carrers de la ciutat s’ha optat per donar prioritat a les persones que van a peu per, entre altres coses, poder mantenir la distància de seguretat. Entre aquestes mesures hi ha els carrils per a vianants de Consell de Cent o el carrer Girona, l’habilitació del lateral de Gran Via o el tall d’algunes vies principals el cap de setmana, com Via Laietana o el passeig de Sant Joan.

Sánchez Llibre va assegurar que totes aquestes mesures s’havien pres de forma unilateral, sense consens, i va reclamar a l’alcaldessa que “rectifiqui, dialogui i pacti” una altra mobilitat. Foment demana consensuar un pla a tres anys vista. En un to que semblava més el d’un candidat a l’alcaldia en un míting de campanya, Sánchez Llibre va clamar: “Alcaldessa, prou de fer mal a Barcelona i de maltractar els barcelonins.”

Al seu torn, Roger Gaspa, responsable de comerç de Foment, va assegurar que les mesures del govern Colau “estan matant el comerç del centre”. Gaspa va recordar que el 57% de les vendes del comerç de la ciutat el fan persones no residents, amb una facturació de 3.000 milions. Segons Gaspa, avui dia hi ha un 25% d’establiments de comerç tancats i si no s’adopten mesures de suport el percentatge pot arribar fins al 50% amb la pèrdua de 30.000 llocs de treball.

Conflicte no resolt a Via Laietana

La vicepresidenta de Foment, Mar Alarcón, va menystenir les mesures de l’Ajuntament per afavorir la mobilitat a peu assegurant que Barcelona s’havia convertit en la ciutat del “pinta i acoloreix”, fent al·lusió a l’ús de pintura groga i altres colors per marcar a l’asfalt l’espai destinat a vianants. Un dels punts que va criticar Alarcón és l’ampliació de voreres a Via Laietana, amb uns carrils marcats amb groc i uns cercles negres i que, segons va dir, s’ha convertit en un “fantàstic carril bici”. Certament, aquest espai per a vianants és emprat majoritàriament per ciclistes i patinadors. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz va dir dilluns que és un tema a resoldre entre ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona