Societat

La fiscalia investiga tres abocaments de restes sanitàries

El Seprona va alertar de residus contaminants de residències i hospitals llençats al Barcelonès

La fiscalia de medi ambient de Barcelona té obertes tres investigacions pel transport i l’abocament contaminant de residus sanitaris de la Covid-19, procedents d’hospitals i residències d’ancians, que haurien fet empreses dedicades a la gestió de deixalles a la demarcació barcelonina.

El fiscal de medi ambient, Antoni Pelegrín, ha obert les diligències després de rebre atestats del Servei de Protecció a la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil en descobrir almenys tres abocaments incontrolats de residus sanitaris que podrien contenir restes de la Covid-19, entre els quals hi ha mascaretes o fins i tot material amb sang. En un d’aquests casos, el llançament es va fer en un abocador a l’aire lliure, que per llei han de suprimir-se, ja que tenen un major risc de contagi.

La fiscalia de Barcelona ha sol·licitat la vigilància d’abocaments sanitaris irregulars a la Guàrdia Civil i als Mossos d’Esquadra arran de l’ofici que el fiscal de sala de medi ambient, Antonio Vercher, va dictar el març passat, en ple confinament per la pandèmia, en què demanava als representants del ministeri públic d’arreu de l’Estat un major control sobre la gestió dels residus sanitaris. Per ara, la fiscalia no detalla on s’han fet els abocaments fins que s’aclareixin les indagacions, i precisa que s’investiguen les empreses de gestió de residus, que saben que cal incinerar les restes sanitàries, no els hospitals o residencies que els han generat. Segons el fiscal Pelegrín, si es confirmen les irregularitats, els responsables de les empreses d’eliminació de residus podrien haver incorregut en un delicte contra els recursos naturals i fins i tot contra els drets dels treballadors, per haver-los exposat a manipular deixalles contaminants sense la protecció adequada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES