Societat

Coronavirus

El brot de Covid-19 que Salut situa a Alcanar tindria l’origen a Barcelona

Un estudiant del poble que va participar en un dinar d’aniversari el dissabte 27 s’hauria infectat després d’estar en contacte amb un company infectat

L’alcalde defensa que la celebració no contravenia les mesures de seguretat i demana que no s’estigmatitzi el jovent

El brot de Covid-19 declarat pel departament de Salut a Alcanar té el seu origen a la ciutat de Barcelona.

El primer pacient d’aquest focus seria un estudiant de la població del Montsià que hauria contret el virus a Barcelona, sense saber-ho, després d’haver estat en contacte amb un company que estava infectat.

El dissabte 27 de juny el jove va participar en un dinar de celebració d’aniversari amb una quinzena d’amics a Alcanar, segons ha pogut saber l’ACN. Tres dies després de la trobada el noi va experimentar els primers símptomes i va comunicar el cas als metges. Salut va estendre aleshores les sospites de possible infecció a tots els participants a la festa i els contactes pròxims.

De moment, però, només s’han confirmat tres casos positius, incloent l’inicial de Barcelona, que va presentar els primers símptomes el mateix dia 27.

A banda d’aquests tres casos positius, 34 persones més es troben en aquests moments aïllades i en seguiment mentre Salut acaba de practicar les proves PCR per determinar si existeixen més contagis entre els seus contactes més directes, incloent els participants en la festa.

L’alcalde de la població, Joan Roig, que manté contacte regular amb les persones afectades, ha explicat que, de moment, no presenten símptomes o bé aquests són “molt lleus”. “Això ens permet fer un control exhaustiu de l’entorn d’aquestes persones positives i tenim una relativa tranquil·litat sobre la propagació del brot”, ha manifestat. “La propagació és lenta o inexistent a l’espera dels PCR”, ha precisat.


L’alcalde demana no estigmatitzar el jovent
La difusió del cas ha generat força malestar a Alcanar, especialment després que el Salut anunciés que una festa d’un grup d’amics es trobava en l’origen del brot i es limités a apuntar que el primer pacient positiu d’aquest brot havia començat a manifestar símptomes el passat dia 27. En cap moment, però, el departament ha volgut precisar que es tracta d’una persona resident a Barcelona i en el seu comunicat va acabar situant el focus originari del brot en una “festa” en una casa particular d’Alcanar. La causa dels contagis, segons asseguraven, seria l’incompliment de les mesures de manteniment de distància física i l’ús de la mascareta

L’alcalde canareu, per la seva banda, ha volgut defensar l’actitud dels joves i ha matisat que la trobada, que situa lluny del concepte de festa nocturna convencional “amb molta gent ballant i saltant-se les normes de prevenció”, no contravenia les actuals mesures de seguretat. “Ho podem fer qualsevol de nosaltres i estaven dins dels supòsits de la normativa”, ha apuntat. És per això que ha demanat “no estigmatitzar” el jovent del poble que, segons ell, ha respectat de forma “exemplar” les mesures preventives durant i després de l’estat d’alarma.

Amb tot, Roig ha reconegut que l’episodi ha servit per constatar la necessitat de reforçar la vigilància sobre el compliment del distanciament social i, especialment, l’ús de la mascareta. S’ha doblat la presència de la policia local al carrer per “evitar les actuacions incíviques i fomentar el respecte de les mesures de prevenció i seguretat”. Des d’aquest passat dilluns, ha precisat, s’han interposat catorze sancions per incomplir la normativa del distanciament o la mascareta. “A les platges hem començat a notar que es recondueix l’actitud i estem també satisfets perquè la ciutadania ha entès que aquestes mesures són totalment necessàries si volem evitar situacions com les que estem vivint a Alcanar”, ha tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona